Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Uživaj u ljetu i roštiljaj

Nije samo zbog okusa! Evo zašto biste trebali uvijek marinirati meso za roštilj

Kako bi izbjegli štetne posljedice po zdravlje, bolje je provjeriti je li meso gotovo tako da ga zagrizete, nego komadić odsjećete nožem.
16. lipnja 2017. u 13:10 0 komentara 3462 prikaza
Foto: Pixabay

Dodavanje ulja mesu i povrću na roštilju možda zvuči kao dobra ideja, ali zapravo je jako loše za zdravlje, kažu njemački znanstvenici.

roštilj Za prste polizati Otkrivamo najčuvanije tajne majstora grila

Kapi koje padaju na vatru dovode do pojave dima koji sadrži štetne tvari koje dolaze u hranu.

Radi se o supstancama koje se smatraju kancerogenima, pa bi ih trebalo izbjegavati, upozoravaju stručnjaci.

Rješenje je u mariniranju hrane prije nego što je stavite na roštilj, a koliko dugo treba biti marinirana ovisi o marinadi i što se u njoj nalazi.

Gotova marinada može se kupiti u trgovini ili domaća vrlo lako napraviti doma. Zahvaljujući njoj meso i povrće ima puno bolji okus.

Kako bi izbjegli štetne posljedice po zdravlje, bolje je provjeriti je li meso gotovo tako da ga zagrizete, nego komadić odsjećete nožem.

Kada bi hamburger provjeravali nožem, može doći do istjecanja mesnih sokova na vatru.

I za one jako oprezne, mesne sokove možete prikupiti u aluminijsku posudu ili roštilj tavu, savjetuju stručnjaci.

roštilj,ćevapi,kobase,pljeskavice MLJAC! Ćevapi punjeni sirom i špekom LESKOVAČKI ROŠTILJ Jednostavna punjena vješalica Roštilj DOBRODOŠLI U SVIJET MARINADA Daje roštiljanom mesu poseban 'šmek': Sastojci za marinadu iz snova!
Pevex
ZASUČITE RUKAVE
Proljetni mini make over: Ovog proljeća osvježite izgled svog doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.