Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
već danas

Nevjerojatan razlog da u šampon za kosu stavite žlicu šećera

Pranje kose
Foto: Shutterstock
1/4
26.01.2017.
u 09:01

Kosu ne biste trebali šamponirati uz dodatak šećera pri svakom pranju, već, primjerice, svakom četvrtom, a količina šećera koju biste trebali koristiti ne bi trebala biti veća od količine jedne čajne žličice.

Šećer je namirnica koju bismo svakako trebali izbjegavati konzumirati zbog zdravlja, ali kad je riječ o kosi, tu se priča mijenja.

Dermatologinja Francesca Fusco tvrdi kako je šećer ipak vrlo koristan, primjerice, za kosu.

U svoj šampon za kosu dodajte šećer, savjetuje liječnica i tvrdi kako ćete tako imati zdraviju kosu, a ona će biti i znatno čišća..

Kristali šećera djelovat će kao piling za kožu tjemena.

– Šećer će biti vrlo učinkovit saveznik pri uklanjanju masnoće iz kose i s tjemena, ali i mrtvih stanica kože te će regenerator kojim se koristite nakon ispiranja kose biti učinkovitiji – objašnjava Fusco za časopis Marie Claire. 

Ipak, kosu ne biste trebali šamponirati uz dodatak šećera pri svakom pranju, već, primjerice, svakom četvrtom, a količina šećera kojom biste se trebali koristiti ne bi trebala biti veća od količine jedne čajne žličice. Kako svaki dan ne radite ni piling kože, tako ne bi trebalo ni šamponirati kosu svaki put uz dodatak šećera, ali kada "šećerom perete kosu" svaki četvrti put ili rjeđe, vidjet ćete razliku na kosi koja će biti znatno zdravija i čišća, dodaje. 

>>Kosu nije prala šamponom više od godinu dana, evo što se dogodilo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije