Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjet liječnice

Ne želite izgledati staro? Izbacite ove tri namirnice iz svog života!

shutterstock
04.08.2023.
u 09:30

Objasnila je zašto hrana može uzrokovati bore i nekoliko pametnih načina na koje ih možete izbjeći.

Liječnica je otkrila tri namirnice kojih se morate kloniti ako želite izbjeći bore. Prema dr. Janine Bowring, nema smisla trošiti novac na ladice pune proizvoda za ljepotu ako još uvijek uživate u određenoj hrani. Objasnila je zašto hrana može uzrokovati bore i nekoliko pametnih načina na koje ih možete izbjeći, prenosi The Sun.

Prvo što biste trebali prestati jesti ako želite izgledati mlađe je pomfrit. 'Znamo da loše masnoće u prženim krumpirićima i onome u čemu se prže mogu, naravno, biti vrlo upalne za tijelo', objasnila je. Problem je u tome što krumpir ima visok sadržaj nečega što se zove glifosat i deuterij, što je štetno za mitohondrije u našim tijelima - zbog čega izgledate starije. 'Želimo dobre mitohondrije dok starimo', nastavila je liječnica.

VEZANI ČLANCI: 

Previše bijelog šećera također može učiniti da izgledate starije, pa je loša vijest ako volite nekoliko žličica u čaju ili kavi. Loše je iz istog razloga kao i pomfrit - visoke razine deuterija usporavaju vitalne mitohondrije koji vas mogu učiniti starijima.

I na kraju, visoke razine trans-masti u margarinu otežavaju ulazak hranjivih tvari u naše tijelo i izlazak toksina. No to nije sve, prema Health Digestu margarin može učiniti vašu kožu osjetljivijom na ultraljubičasto zračenje - što može uzrokovati ozbiljna oštećenja vaše kože. Transmasnoće u margarinu uništavaju hidrataciju, a što je vaša koža manje hidratizirana, bore se brže pojavljuju.

VEZANI ČLANCI: 

Nakon što je dr. Bowring podijelila svoje savjete na Instagramu, neki ljudi nisu bili sigurni hoće li prestati jesti ukusnu hranu. 'Ne mogu ne jesti pomfrit u svom životu', rekao je jedan. A drugi je razmišljao: 'Pitam se ima li razlike ako su organski?'. Ali, netko je već i poslušao koristan savjet: 'Izbacio sam sve troje iz mog života! Ako dovoljno jako želiš priliku, možeš to učiniti'.

Doručak je najvažniji obrok u danu, no ove je namirnice ujutro bolje izbjegavati:

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
12:57 04.08.2023.

Samo izgledajte mlado, zatežite se, uljepšavajte, a onda kukajte kad vam dignu dobnu granicu za mirovinu ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije