Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar početak dana

Ne zanemarujte uravnotežen i zdrav doručak

dorucak
Photos.com
17.05.2012.
u 15:15

Donosimo pet prijedloga za zdrav i ukusan obrok koji će vam dati snage za cijeli dan.

 

 

Možda vam je već dosadilo slušati o tome kako je \"doručak najvažniji obrok u danu\", ali to je zaista istina. Ako ga preskačete, vjerojatno se pravdate time što nemate vremena ili ujutro niste gladni. Ali čim izađete iz stana, požalite što niste pojeli barem nešto prije kave. 

Doručak je važan jer pokreće metabolizam ujutro i daje vam snagu za početak dana. Također, nova istraživanja pokazuju da zdrav doručak može smanjiti rizik obolijevanja od dijabetesa tipa 2. Naime, muškarci koji su preskakali doručak imali su 21 posto veći rizik oboljeti od dijabetesa tijekom života.

Ipak, nemojte misliti da je bitno pojesti bilo što, važno je i što jedete. Kada planirate doručak, neka u njemu uvijek bude masnoća, proteina i ugljikohidrata.  Evo pet prijedloga za zdrav i uravnotežen doručak.

 - kukuruzne pahuljice, müsli ili zobena kaša s orašastim plodovima. Zdrav doručak koji je brzo gotov, a ima puno vlakana koja će vas pripremiti za užurban dan.

 - jedno ili dva jaja s cjelovitim žitaricama, tostom i voćem. Sadrži sve što vam treba za uravnotežen doručak. 

 - tortilja punjena kuhanim jajima, grahom i sirom. Ovo je izvrstan prijedlog za subotnji ili nedjeljni doručak, kada imate više vremena za pripremu.

 - muffin sa sirnim namazom i lososom. Odlična i zdrava zamjena za masnu lepinju ili pecivo.

 - svježi sir i voće. Nije bitno koje voće izaberete, a ni vrsta svježeg sira. Izaberite između kravljeg, kozjeg, zrnatog sira kojem možete dodati ananas, kruške ili neko drugo voće koje vam odgovara.

Komentara 1

Avatar Salih Smailagić Bosanac
Salih Smailagić Bosanac
12:58 18.05.2012.

Ovaj Vecernji list je stvarno pravo dovra i efikasna stvar i Vecernji list je za mene kralj kraljeva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije