Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Ne postoji objašnjenje: 'Svojim zagrljajem bratu blizancu u inkubatoru spasio je život'

Dylan i Deiniol iz Velike Britanije napunili su nedavno godinu dana. Rodili su se prerano, u 25 tjednu trudnoće
20. studenoga 2019. u 09:38 4 komentara 3888 prikaza
Foto: Facebook

Dylan je težio malo više od 900 grama, a njegov brat Deiniol oko 850. Kada su se rodili, pluća su im bila nerazvijena pa su hitno bili prebačeni na odjel intenzivne neonatalne njege u bolnicu Royal Bolton, prenosi Daily Mail

U bolnici su proveli 14 tjedana kada se Dylanovo stanje počelo poboljšavati i roditelji su ga odveli kući, no njegov maleni brat Deiniol i dalje je disao s pomoću aparata. Nakon što je njegov brat otišao iz bolnice, Deiniolovo stanje još se pogoršalo. Liječnici su već roditeljima Hanni Zimunyji (28) i ocu Xaviju (40) rekli da se pripreme jer Deiniol neće preživjeti. No, kada su roditelji došli u bolnicu s Dylanom i stavili ga pored njegova onemoćalog brata, ovome se stanje dramatično počelo poboljšavati. Nakon samo pet minuta razina kisika mu se povećavala. 

Pio je estrogen Transrodni muškarac (41) iskoristio je svoje jajašce kako bi začeo sina!

Otišli su s Dylanom kući i dogovorili s liječnicima da će ovakvo druženje ponoviti za dva dana. Nakon što je ponovo proveo neko vrijeme uz brata u inkubatoru, Deiniolu se stanje toliko popravilo da je počeo samostalno disati. Majka Hannah smatra da je Dylan svojom blizinom i dodirom spasio život bratu blizancu. Vratili su se za dva dana, u dogovoru s liječnicima, a Deiniolu se stanje toliko popravilo da je počeo samostalno disati. 

Stravično! Ovako izgledaju pluća nakon 30 godina pušenja!

Maleni je u bolnici proveo sedam mjeseci, još uvijek dobiva kisik, ali postupno mu smanjuju dozu jer mu pluća jačaju. 
Ne postoji znanstveno objašnjenje za tako naglo i neočekivano poboljšanje zdravstvenog stanja, ali poznato je da dodir pomaže, a primjerice zagrljaj ima učinak kao tableta protiv bolova. 

– Nismo to očekivali, kao ni liječnici ni medicinske sestre. Zaista je čudo. Svojim zagrljajem spasio mu je život. Bilo je to predivno promatrati, kao da nam svima žele reći da ih nikada nismo trebali razdvajati. Ta veza između blizanaca doista postoji – rekla je majka blizanaca koji su napunili godinu dana. 

Malene heroje pogledajte u videu: 

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
 • Avatar cuki1
  cuki1:

  Postoje li lektori koji pregledavaju članke prije nego odu u tisak? Npr. U bolnici su proveli 14 tjedana kada se Dylanovo stanje se počelo i roditelji su ga odveli Ovo j vjerojatno Google translate prijevod - sramota

 • Avatar Strangethedreamer
  Strangethedreamer:

  U bolnici su proveli 14 tjedana kada se Dylanovo stanje se počelo i roditelji su ga odveli... Smeće...

 • Avatar Jopa
  Jopa:

  Objašnjenje je Božje milosrđe.