Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prilagođeno vašim potrebama

Namještaj po mjeri - sve popularniji

Namještaj po mjeri
Foto: Promo
1/11
23.10.2017.
u 10:24

Jedna od primarnih prednosti odabira komada namještaja rađenog po mjeri umjesto kupnje maloprodajnog namještaja je da je napravljen prema vašim točnim specifikacijama, što znači da možete maksimalno iskoristiti svaki centimetar stambenog prostora.

U posljednjih deset godina namještaj po mjeri postao je sve popularniji. Cijene takvog namještaja postale su prihvatljivije za prosječnog kupca, te su mnogi kupci uvidjeli prednosti odabira prilagođenog komada namještaja umjesto kupnje već gotovog proizvoda u nekom salonu namještaja.

Ukoliko već neko vrijeme gledate komad namještaja povoljne cijene koji odlično izgleda, no baš ne odgovara vašem stilu uređenja, ali je cijena predobra za propustiti, još jednom dobro razmislite o toj odluci. Dugoročno gledano, niska cijena mogla bi biti gorko iskustvo. Pri masovnoj proizvodnji namještaja kvaliteta gubi na važnosti. No takav namještaj često privlači kupce svojim završnim izgledom. S namještajem po mjeri možete biti sigurni u kvalitetu izrade. Također, vrijednost namještaja rađenog po mjeri rasti će s vremenom za razliku od masovno proizvedenog namještaja. Navesti ćemo nekoliko prednosti kupnje namještaja po mjeri.

Namještaj prilagođen vašim potrebama

Jedna od primarnih prednosti odabira komada namještaja rađenog po mjeri umjesto kupnje maloprodajnog namještaja je da je napravljen prema vašim točnim specifikacijama, što znači da možete maksimalno iskoristiti svaki centimetar stambenog prostora. Pri uređenju malog stana to je izrazito važno. Kada kupujete standardni maloprodajni namještaj, ograničava vas veličina i oblik. To može uzrokovati probleme, na primjer u malu sobu možda neće stati veliki ormar ili u većoj sobi manji komad namještaja može izgledati premaleno.

Kupnjom namještaja po mjeri stolar će izmjeriti vašu prostoriju i po vašim željama izraditi namještaj koji će se savršeno uklopiti u tu prostoriju. Osim toga, raspolažete velikim izborom boja i materijala koje možete koristiti pri izradi bilo ormara, kuhinje, dječje sobe ili neke druge prostorije.

Dugotrajan i fleksibilan dizajn

Još jedna velika prednost je dugotrajnost koju nudi namještaj rađen po mjeri. Gotov namještaj često je nižeg standarda za razliku od namještaja po mjeri. Razlog je u tome što se kompromisi rade u gotovo svakoj fazi proizvodnje kako bi se troškovi smanjili, s ciljem atraktivne cijene. Kod namještaja po mjeri vaša je odluka koju ćete kvalitetu materijala odabrati, u skladu s vašim potrebama i budžetom kojim raspolažete. Na primjer, ako trebate čvrst komad namještaja koji će se često koristiti, možete zatražiti od tvrtke koja izrađuje vaš namještaj da koristi kvalitetniji materijal. Projekt se može zadržati unutar budžeta na način da dizajn bude funkcionalan i jednostavan bez nepotrebnih dodatnih ukrasa.

Foto: Promo

S druge strane, namještaj kupljen u salonu ne pruža toliku razinu fleksibilnosti. Dizajner ne može znati kako će se ono koristiti, tako da će odrediti prioritet određenim aspektima dizajna koji kupcu možda nisu važni. Stoga, kupnjom namještaja po mjeri imate osiguranje da će ono izdržati test vremena zahvaljujući fleksibilnosti koja je dostupna u procesu dizajna.

Kontrola nad cijenom

Dok se namještaj po mjeri često smatra skupim izborom, ono zapravo nudi vrijednost za novac od srednjeg do visokog cjenovnog ranga. To je zato što kupac ima potpunu kontrolu nad cijenom. U salonu namještaja možete pronaći lijepo dizajnirani komad namještaja koji vam se jako sviđa, ali si ga ne možete priuštiti. Jeftinija verzija tog namještaja možda neće imati detalje i izgled koji želite, što rezultira kupnjom skupog namještaja koji prelazi vaš budžet.

S druge strane, odabir kupnje namještaja po mjeri omogućuje vam da odredite budžet i željene specifikacije. Na taj način dobijete savršeni komad namještaja po cijeni koja vama odgovara.

Kuhinje po mjeri

Kuhinja, kao jedna od glavnih prostorija u kućanstvu u kojoj provodimo dosta vremena treba ponajprije biti funkcionalna. Kad na raspolaganju imate malo prostora ili čudan prostorni plan, kuhinje iz salona namještaja svojim dimenzijama možda neće odgovarati vašem prostoru. U tom slučaju kuhinja po mjeri je najbolje rješenje. Prednost kuhinje po mjeri upravo je njena fleksibilnost. Neovisno o prostoru i dimenzijama ugradnje, manipulacije elementima u danom prostoru i mogućnosti izvedbe su praktički neograničene.

Odabirom kuhinje po mjeri sami određujete koje ćete materijale koristiti kako bi dugoročno bili zadovoljni izgledom i kvalitetom kuhinje. Ako niste sigurni koje materijale izabrati tu su majstori koji će vas savjetovati o tome što najviše odgovara vašim potrebama i očekivanoj cijeni.

Foto: Promo

Kod uređenja kuhinje najvažniji segment su kuhinjski elementi. Za kvalitetan izbor kuhinjskih elemenata bitno je znati kakvi sve materijali postoje na tržištu, boje i vrste sjaja, radne ploče koje su otporne na habanje i svakodnevnu upotrebu, otpornost na vlagu, okovi koji se koriste za otvaranje ladica i vrata. Materijali koji se najčešće koriste za izradu kuhinja su iveral, medijapan, akril te različite vrste drva.

Osim odabira fronti koje čine vizualni dio kuhinje, a mogu se izvesti u raznim bojama, oblicima i materijalima, veliku važnost treba posvetiti funkcionalnosti kuhinjskih ormarića. Prostor za skladištenje i pohranu treba biti što veći kako bi se u njega mogao spremiti sav kuhinjski pribor i alati koji zauzimaju puno prostora.

Ukoliko se odlučite na izradu kuhinje po mjeri možete biti sigurni da ćete dobiti kuhinju iz snova, koja je rađena po vašim uputama i željama.

Uredski namještaj po mjeri

Uredski namještaj osnovni je element svakog poslovnog prostora. Razvojem tehnologije, promjenom zahtjeva na radnom mjestu i produženim radnim vremenom javljaju se i novi izazovi u opremanju ureda i poslovnih prostora. Dobro dizajniran uredski namještaj osvježava radni ambijent i olakšava rad, otklanja ili smanjuje umor i iscrpljenost, te povećava sigurnost radnog mjesta uz povećanje efikasnosti rada. Zato je od velike važnosti osigurati ergonomičan namještaj, koji boravak na poslu čini udobnijim, te u kombinaciji s ugodnom radnom okolinom donosi užitak boravka na radnom mjestu. Uredski namještaj po mjeri odličan je izbor bez obzira na tip ureda i djelatnost kojom se bavite. Prije svega treba biti funkcionalan i zadovoljiti sve vaše potrebe kako bi olakšao vašu dnevnu rutinu.

Foto: Promo

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije