Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno na suncu

Nakon sunčanja i opeklina najvažnije je pustiti kožu da se sma obnovi i ne guliti je

Shutterstock
17.07.2019.
u 06:30

Guljenje kože nakon sunčanja posljedica je nenašenja kreme za sunčanje s odgovarajućim zaštitnim faktorom na vrijeme. Ipak, treba izbjegavati guljenje kože jer mogu ostati ožiljci

Nekada nenanošenje kreme za sunčanje odgovarajućeg faktora završi kobno. Jednostavno koža pocrveni i pojave se opekline, a nekoliko dana kasnije dolazi i do guljenja kože. Evo zašto guljenje kože prstima i na silu nije dobra ideja.

Ukoliko se ne nanese krema za sunčanje na vrijeme posljedice su opekline od sunca, a nešto kasnije i spaljena koža koju svi obično gule prstima. Ipak, ovo ne bi trebalo raditi iz dva razloga. Prvo jer se tako nejednako gule dijelovi kože, a samim time postoji opasnost od nastanka ožiljka i oštećenja kože. Isto tako, koža će se sama oguliti određenom brzinom i nema potrebe to raditi na silu.

Opekline i guljenje kože samo su još jedan podsjetnik da uvijek treba nanijeti kremu za sunčanje odgovarajućeg faktora i na vrijeme. 

Nana Nadarević otkrila je koja tri proizvoda za ljeto trebate imati: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije