Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modni vremeplov

Nakon sedam godina Emma vratila šešir na Vogueovu naslovnicu

emma stone
Foto: Vogue
1/12
12.07.2012.
u 00:01

Više od sedam godina prošlo je otkad je model na Vogueovoj naslovnici pozirao sa šeširom, a za kolovoški broj ta je čast pripala ultrapopularnoj Emmi Stone, kojoj je to druga Vogueova naslovnica zaredom

Američkoj glumici Emmi Stone posrećilo se dva mjeseca zaredom krasiti Vogueovu naslovnicu – najprije američku, a sad i britansku. No osim toga velikog uspjeha, britanska naslovnica posebna je po jednome modnom dodatku koji se nakon više od sedam godina ponovno našao u prvome planu na naslovnici – kapi. A ta čast pripala je crnome modelu modne kuće Max Mare.

No u prošlim desetljećima Vogueova naslovnica nije se mogla zamisliti bez toga modnog dodatka koji je samozatajno skrivao lice modela ili ga dodatno isticao.

Ilustracije iz dvadesetih i tridesetih pokazuju kako su "in" bili cloche-šeširi (u obliku zvona), a četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća šeširi su postali smioni i bez njih elegancija nije bila potpuna.

Šezdesetih su turbani u različitim bojama bili u prvome planu, a sedamdesetih je Jerry Hall na čak četiri od pet Vogueovih naslovnica imala kapu – od turbana do kape za plivanje. Tijekom osamdesetih do izražaja su došle ležernije varijante šešira od slame i vune, a devedesetih su Christy Turlington i Linda Evangelista zasjale kao retrodame.

Od 2000. godine modeli su samo četiri puta imali šešir na naslovnici (Gisele Bundchen, Sophie Dahl, Nataša Vojnović, Daria Werbowy), a čini se da će zadnja naslovnica s Emmom Stone vratiti kape i šešire natrag na Vogueovou modnu scenu. U galeriji pogledajte modni vremeplov s Vogueovim šeširima na naslovnicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije