Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Nakon kruha od banane, popularan je postao onaj od bundeve: Isprobajte recept koji će vas oduševiti

Bundeva je simbol jeseni i može se jesti na razne načine, ali i u kruhu od bundeve, u slatkoj ili slanoj varijanti.
03. listopada 2020. u 07:00 0 komentara 4328 prikaza
Foto: Instagram

Tijekom karantene na društvenim mrežama pokrenuti su razni novi trendovi i isprobani mnogi novi recepti. Kruh se jako često radio, a iznimno popularan postao je onaj od banane. No kako se godišnja doba mijenjaju, mijenjaju se i recepti. Tako je sada postao popularan kruh od bundeve, koji se može jesti u slatkoj i u slanoj varijanti, a mi donosimo recept koji možete isprobati ovog vikenda.

Recept je na svom Instagram profilu podijelio korisnik pod nazivom PreppyKitchen, a oduševio je mnoge.

Sastojci:

  • 210 g brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • pola žličice soli
  • pola žličice praška za pecivo
  • jedna i pol žličica cimeta
  • četvrtina žličice mljevenog đumbira
  • četvrtina žličice pimenta
  • pola žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 120 mililitara biljnog ulja
  • 133 g šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • jedna žličica vanilije
  • 300 g pirea od bundeve
  • 60 mililitara mlijeka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup za pečenje dimenzija 9 × 5 papirom ili maslacem te pobrašnite. 

Dodajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol, cimet, piment, muškatni oraščić i đumbir u veliku zdjelu, zatim umutite i ostavite sa strane.

U posebnu posudu dodajte ulje, bijeli i smeđi šećer i jaja. Umutite zajedno dok ne postane glatko.

Dodajte vaniliju, pire od bundeve i mlijeko pa umutite dok se potpuno ne sjedine, a zatim sve miješajte dok se ne sjedini. 

Ulijte smjesu u pripremljeni kalup za pečenje, a zatim pecite oko sat vremena. Nakon 40 minuta možete labavo prekriti folijom da vrh previše ne pocrni.

Vaš kruh od bundeve gotov je kada drveni štapić, umetnut u sredinu izađe čist, a sredina se opruži kad se lagano pritisne. Ostavite da se ohladi 30 minuta prije vađenja i rezanja.

Uspješni Leo sa samo 14 godina otvorio je vlastitu tvrtku:

Za desetak minuta Isprobajte cheesecake od Orea i Nutelle: Ne trebate paliti pećnicu, a potrebno je samo pet sastojaka Ukusan doručak Zasladite se omiljenim jelom iz djetinjstva: Riža na mlijeku s voćnim preljevom koja će nestati u trenu Od polja do stola Zelena strategija OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja
ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.