Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Nakon 62 dana probudio se iz kome neobičnom metodom: Brat mu je spominjao omiljeno jelo!

Facebook
09.11.2020.
u 15:30

Medicinsko osoblje pristupilo je liječenju korak po korak, a njegova obitelj vrijeme je provodila uz njegov krevet te se molila da se probudi.

Jeste li ikada bili toliko gladni da ste se zapravo probudili iz najdubljeg sna na miris ili zvuk omiljenog jela? Jedan tinejdžer na Tajvanu doživio je upravo to - iz kome ga je probudio naziv omiljenog jela kojeg je izgovorio brat.

Chiu (18) je pao u nesvijest nakon što je doživio prometnu nesreću dok se vozio na svom skuteru. Odveden je na odjel intenzivne njege u opću bolnicu Ton Yen u okrugu Hsinchu, gdje je Hsieh Tsung-hsin, direktor bolnice, rekao da je pretrpio višestruke ozljede, uključujući: ozljedu slezene, desnog bubrega i jetre, krvarenje iz prijeloma trbušne šupljine, krvarenje arterije i ozbiljna oštećenja mnogih unutarnjih organa. Liječnici su izvršili hitnu operaciju i uspjeli stabilizirati stanje tinejdžera, ali on je upao u dublju komu.

Chiu je potom podvrgnut šest daljnjih operacija. Medicinsko osoblje pristupilo je liječenju korak po korak, a njegova obitelj vrijeme je provodila uz krevet te se molila da se probudi. Dva mjeseca je bio u komi kada mu je njegov stariji brat došao i posjet i našalio se što će učinit ako se već jednom ne probudi, prenosi Unilad.

Potrošila je 12,5 milijuna kuna na operacije i nije joj dosta: liječnike je tjerala da laju:

1/7

- Brate, pojest ću tvoj omiljeni pileći file - rekao je. U tom trenutku, Chiev puls se ubrzao, vitalni znakovi postali su bolji i probudio se iz kome.

Sada je potpuno oporavljen i otpušten iz bolnice. Nakon što je toliko vremena proveo na intenzivnoj njezi, nedavno se vratio u ustanovu s tortom da zahvali onima koji su mu pomogli da se popravi. Svoj oporavak pripisao je neumornom trudu i radu medicinskog osoblja, iako je Hsieh rekao da ga je spasila snažna volja za preživljavanjem.

Šokantni zaključci istraživanja: Deset načina na koje će nas pandemija promijeniti:

Ključne riječi

Komentara 2

MM
Marljivi mrav
22:29 09.11.2020.

Podsvijest je čudo jedno!!!

MO
montello
17:54 09.11.2020.

čuda su moguća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije