Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanite im na kraj!

Najveći zimski neprijatelji vaše ljepote

suha kosa pramenovi
Thinkstock
05.01.2015.
u 19:30

Svi smo zahvalni na radijatorima koji nas griju i na najnižim temperaturama. I dok uživamo u toplini doma, naša kosa i koža pate

Svi smo zahvalni na radijatorima koji nas griju i na najnižim temperaturama. I dok uživamo u toplini doma, naša kosa i koža pate. Ako ste se ikad pitali zašto vam su vam koža i kosa zimi suhi i beživotni - odgovor se krije u smanjenoj vlažnosti prostora. Radijatori isušuju vaše ruke, usne, kosu, kožu...

Evo najgorih zimskih 'beauty' nepogoda:

Napukle usne

Centralno grijanje ubija usne. Usnice nemaju uljne žlijezde stoga lakše pucaju. Ne dobivaju dovoljno vlage same od sebe. Ako imate problem s presuhim usnama, nemojte ih lizati. Slina će ih još više isušiti. Kada su usnice isušene, gornji sloj može spriječiti dolaženje masnih proizvoda na usnicu. Ipak, nemojte agresivno skidati isušeni, gornji sloj kože s usana, već kupite najnježniji piling ili srodni proizvod. Nježno ih izmasirajte poslije tuširanja te skinite mrtve stalnice. Nakon toga slijedi njega masnim Labellom.

Bolne ruke

Nikad ne grijte ruke na radijatoru. Koliko god bili u iskušenju, probajte se oduprijeti. Prebrzo ugrijavanje ruku može vrlo brzo uzrokovati isušivanje te čak bolna nateknuća. Događa se to jer vaše krvne žile ne mogu izdržati prebrzi protok krvi. Osim toga, koža na rukama je nešto osjetljivija, a uvijek je otkrivena. Kada su ruke jednom oštećene, ne koristite sredstva za čišćenje bez rukavica te se poslužite pilingom, a potom masnom kremom za njegu ruku. Što više glicerina u kremi, to bolje.

Bore na licu

Visoka temperatura te niska vlažnost stana - nije baš najbolja kombinacija za kožu lica. Što je viša temperatura u vašem stanu, to će vam koža biti suša. Na taj način lakše dolazi do bora na licu. Zimi stoga treba pojačati njegu kože. Trebate kupiti nešto masnije kreme za lice, a izbjegavati proizvode s previše alkohola ili kiselina. Vratite se tim proizvodima na proljeće.

Beživotna kosa

Sigurno ste svi imali problem sa suhom i beživotnom kosom. Nije nikakvo iznenađenje da se u nedostatku vlage to događa. Koristite proizvode za njegu koji sadrže hranjiva ulja.

Lomljivi nokti

Nokti i kožica oko njih mogu se jako oštetiti zimi. Sve što možete je, ponovno, posegnuti za masnijim i zdravijim proizvodima kako biste ih nahranili.

>>I oštećena kosa može izgledati zdravo, jako i sjajno

>>Problemi s kosom? Isprobajte ove bakine recepte

Komentara 1

Avatar abakus
abakus
20:33 05.01.2015.

Suh zrak zimi velik je problem i ljudi najčešće nisu ni svjesni koliki. Obično se to pokušava riješiti stavljanje posuda s vodom na radijator, ali ta metoda nije dovoljno učinkovita, posude treba stalno nadopunjavati vodom, a ako čovjek ima manju djecu u kući onda te posude nerijetko završe na podu, a voda prolivena po parketu i tepihu. Puno bolje rješenje je kupiti tzv. perač zraka: uređaj koji ne radi na principu zagrijavanja vode i ispuštanja pare u zrak, već na principu diskova koji rotiraju i koji su do pola uronjeni u vodu te preko ventilatora raspršuju u zrak sitne kapljice vode. Istovremeno hvataju prašinu iz zraka i ona ostaje u vodi. Vodu treba svaka dva do tri dana promijeniti a spremnik za nju oprati, a inače se nadolijeva po potrebi, ovisno o tome kolikog je spremnik kapaciteta. U spremnik mog perača zraka stane nešto preko 7 litara vode, nadolijevam je jedanput u 24 sata, a aparat radi cijelu noć (slabiji nivo) i dan (najjači nivo) i u zrak rasprši oko 6 litara vode u tom vremenu. Razlika u kvaliteti zraka je nevjerojatna. Preporučujem takav aparat svima koji su osjetljiviji na suh zrak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije