Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatke priče

Najpopularniji keksići na svijetu u domaćoj izvedbi s čokoladom i trešnjama obaraju s nogu

Sandra Šimunović/Pixsell
03.06.2022.
u 13:54

Ova verzija popularnih američkih keksića, koje svi obožavaju zbog komadića čokolade u njima, prava je sezonska poslastica zahvaljujući slatkim trešnjama.

Sezona trešanja prekratka je i zato je treba maksimalno iskoristiti. Znamo da ih najviše volite jesti oprane iz zdjelice, ali ova savršena voćka idealna je namirnica za kolače. Isplati se potrošiti 150 grama za ove divne keksiće!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Prhki keksi s čokoladom i trešnjama

Sastojci:

204 g glatkog brašna

200 g šećera

1 žlica smeđeg šećera

1 čajna žlica kardamoma (može kao zamjena ista količina mješavine cimeta i muškatnog oraščića)

1/2 čajne žličice praška za pecivo

1/2 čajne žličice soli

1 jaje

113 g maslaca

60 g mlijeka

148 g zobenih pahuljica

150 g nasjeckanih trešanja

sitno sjeckana tamna čokolada

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

U zasebnoj posudi povežite suhe sastojke – brašno, šećer, smeđi šećer, kardamom, prašak za pecivo i sol. U drugoj, većoj posudi, pomiješajte jaje, rastopljeni maslac, mlijeko i zobene pahuljice. Kad ste gotovi, postupno u veću zdjelu dodajte suhe sastojke cijelo vrijeme miješajući da se lijepo povežu. Na kraju u smjesu dodajte trešnje i komadiće čokolade. Na limu za pečenje koji ste obložili masnim papirom oblikujte kekse i pecite ih oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije