Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravo sunčanje

Savjetujemo na što trebate paziti prije odlaska na plažu

Sunčanje i zaštita kože
Foto: PR FOTO
1/2
16.06.2017.
u 20:02

Nosite pareo, koji će zaštitu vašu osunčanu nježnu kožu i uživajte u šetnji po plaži osjećajući se moderno i zaštićeno.

Ljeto donosi uobičajene ljetne radosti i uživanje na suncu. Ali upravo tu mnogi griješe dok se izlažu suncu pokušavajući "uloviti" neophodan vitamin D i preplanuli ten.

Sunčeve zrake mogu biti itekako opasne i štetne po naše zdravlje ako se ne zaštitimo. Što trebate znati za zdravo sunčanje? Odgovore na to pitanje dali su stručnjaci za njegu kože iz Avona.

Prije izlaganja suncu

1. Kako bi kožu pripremili za sunčanje, obavezno nanesite zaštitnu kremu 15- 20 minuta prije direktnog izlaganja kako bi koža potpuno apsorbirala sastojke i stvorila zaštitni filter. 

2. Ako vam je prvi dan odmora i imate svijetlu put, svakako si pripremite kremu s visokim zaštitnim filterom, obavezno za početak.

3. I na plažu nosite svoj “basic” make-up? To je u redu, samo pazite da ipak budu lakše podloge, primjerice CC krema. Koristite i balzam za usne sa zaštitnim faktorom i vodootpornu maskaru. Ako ste ljubitelji drukčijeg modnog i beauty izričaja za vrijeme ljetnih mjeseci, ohrabrite se nekom drugom bojom maskare, primjerice plavom ili zelenom...

4. Ne zaboravite i depilaciju.  

Za vrijeme sunčanja

1. Ne budite lijene nanositi kremu sa zaštitnim filterom i više puta, posebno nakon plivanja ili igranja u vodi. Preporuča se nanijeti novi sloj svaka 2-3 sata.

2. Nosite i kapu i sunčane naočale. Oči trebaju zaštitu od UV zraka. Zahvaljujući naočalama i manje škiljimo i tako sprječavamo nastanak tankih linija i bora. 

3. Nosite pareo, koji će zaštitu vašu osunčanu nježnu kožu i uživajte u šetnji po plaži osjećajući se moderno i zaštićeno.

4. Ne zaboravite i njegu kose: ako pazite i na frizuru, mokru kosu uvijek možete osvježiti Advance Tehniques Supreme Oils tretmanom i oblikovati Tangle Teezer četkom.

Nakon sunčanja

1. Za trenutno osvježenje najbolje je odabrati formule s cooling dodatkom koji sadrže aloe veru,poput losiona za poslije sunčanja, a koji će domah smiriti svako crvenilo i trenutno vas osvježiti.

2. Ne zaboravite na njegu kože lica: svakako nanesite obnavljajuću hidratantnu kremu svaku večer nakon dana provedenog vani. Nakon završenog ljetovanja, bilo bi dobro odraditi i dodatnu njegu: nanijeti hranjivu masku ili serum.

3. Kosi dajte poseban pakung: 7-dnevni tretman maskom iz Advance Techniques ili Planet SPA linije nahranit će i obnoviti vlasi kose i omogućiti savršen stajling.

4. Pojačajte osunčanu boju koristeći suncokretove sjemenke i ulje kokosa. Možete koristiti i losione poslije sunčanja kako bi se boja duže održala. Postoje i posebne svjetlucave formule za savršene večernje izlaske.

Komentara 3

HE
herojulice
20:18 16.06.2017.

Lopata, ašov, bodljikava žica, borbeni prsluk, mine - razne, bombe - razne, eksploziv - razni, lako pješadijsko naoružanje, teško pješadijsko naoružanje, razna protuoklopna sredstva te razna protuzračna sredstva i sve to nije garancija da će te pronači svoj komadić plaže.

IN
inbox
00:42 17.06.2017.

sve to mi znamo. ništa novog

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
21:27 16.06.2017.

Ne hodam na plažu jer nemam novaca i živim na kontinentu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije