Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite!

Na ovim ćete se popularnim destinacijama za odmor najvjerojatnije razboljeti!

shutterstock
21.04.2023.
u 09:30

Forbes Advisor Travel Bug Index otkrio je 25 globalnih destinacija na kojima se putnici najčešće razbolijevaju

Nema ništa gore nego nakon nekoliko mjeseci planiranja i uzbuđenja otići na odmor i razboljeti se. Bilo da ste pojeli nešto sumnjivo ili vas je zarazio kukac, bolest na odmoru pokvarit će vam cijeli doživljaj – pogotovo ako dane provodite s glavom u WC školjci umjesto da razgledavate znamenitosti. Prema novom istraživanju postoje neke destinacije gdje je vjerojatnije da će se to dogoditi nego drugdje. Forbes Advisor Travel Bug Index otkrio je 25 globalnih destinacija na kojima se putnici najčešće razbolijevaju, prenosi Metro.

Kako bi usporedio podatke, Forbes je pregledao više od 2,4 milijuna TripAdvisor recenzija koje sadrže pojmove kao što su ''salmonela'', ''gastroenteritis'', ''E.coli'' i ''trovanje hranom''. Zatim su ocjenjivali odredišta u svakoj kategoriji na ljestvici od 0-100. Tako je Punta Cana u Dominikanskoj Republici na prvom mjestu kao glavna žarišna točka bolesti mnogih putnika, a slijede je egipatski Sharm El Sheikh i Sal na Zelenortskim Otocima. Na četvrtom i petom mjestu su Playa del Carmen i Cabo San Lucas u Meksiku, a zatim Bali koji zauzima šesto mjesto.

Ovo je top 10 destinacija u svijetu na kojima ćete se najvjerojatnije razboljeti:

  1. Punta Cana, Dominikanska Republika
  2. Sharm El Sheikh, Egipat
  3. Sal, Zelenortski Otoci
  4. Playa del Carmen, Meksiko
  5. Cabo San Lucas, Meksiko
  6. Bali, Indonezija
  7. Hurghada, Egipat
  8. Tulum, Meksiko
  9. Boa Vista, Kabo Verde
  10. Cancun, Meksiko

Druge lokacije u Meksiku također se nalaze u prvih 10, s Tulumom na osmom mjestu, a Cancunom na desetom. Hurghada u Egiptu i Boa Vista u Cape Verdeu također se nalaze na popisu. Ali u Forbesu su odlučili napraviti i listu država u Europi u kojima se ljudi najčešće razbolijevaju, a to je loša vijest za vas ako uskoro planirate putovanje u Benidorm. London ga slijedi jer je na drugom mjestu, dok je Sunny Beach u Bugarskoj na trećem mjestu.

Ovo je top 10 destinacija na kojima ćete se najvjerojatnije razboljeti u Europi:

  1. Benidorm, Španjolska
  2. London, Velika Britanija
  3. Sunny Beach, Bugarska
  4. Pariz, Francuska
  5. Tenerife, Španjolska
  6. Menorca, Španjolska
  7. Mallorca, Španjolska
  8. Rim, Italija
  9. Zante, Grčka
  10. Mikonos, Grčka

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje. Naši susjedi dominiraju ovom listom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije