Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto Krku ide dobro

Na Krku počinje još jedna sezona u kojoj neće biti dosade

plaža
Bigpictures
02.03.2010.
u 12:58

Blizina i dostupnost pomažu krčkom turizmu, ali presudni su dobri domaćini koji su davno shvatili da će se gost najbolje odmoriti ako se usput i zabavi.

Nije slučajno što otok Krk sam ostvaruje noćenja koliko Cres, Lošinj i Rab zajedno ili kao cijela Dubrovačko-neretvanska županija. Oko 3,5 milijuna krčkih noćenja čine i sedam posto ukupnog turističkog prometa Republike Hrvatske. Krk je blizu, lako dostupan motoriziranim turistima iz zemlje i inozemstva, ali to je samo dio uspješne turističke priče s ovog otoka. Vrijedni domaćini u mnogo čemu prednjače, iz sezone u sezonu nude novu kvalitetu, a davno su savladali i lekciju da ugodan odmor čini i obilje sadržaja. U tom se duhu naveliko priprema i ovogodišnja sezona. Otvorenje je za Uskrs, a namjernike će već od 3. travnja dočekivati koktel zabave, gastronomije, kulture i ponude autohtonih proizvoda. Uskršnjim otvorenjem tako samo počinje niz raznih zabavnih događanja i sajmenih manifestacija, koje su također veliki doživljaj za turiste.

Za početak travnja najavljen je tako „Mali proljetni sajam“ te na uskrsni ponedjeljak pješačka tura „Putevima šparoga“. Na cilju pješačke ture čeka fritaja od 1000 jaja sa šparogama i zabavni program. Krajem travnja počinje Sajam „Moto-cikli 2+4“, koji će pratiti ture biciklima, skuterima i quadovima. Od 21.do 24. svibnja održat će se manifestacija “Eko, etno i vinofest“ na kojoj se očekuje oko 30.000 posjetitelja. U kolovozu će se održati tradicionalno najveća otočna manifestacija  „486. Krčki sajam“ na stotinjak izložbenih mjesta i sa 60.000 posjetitelja. U rujnu na Krku čeka "Mali jesenski sajam" i pješačka tura „Pješačimo jesen“.

Zaintereisirani za sudjelovanje na krčkim sajamskim priredbama mogu se za detalje javiti tamošnjoj turističkoj zajednici, a običnim je turistima dovoljno - samo doći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije