Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I češće masturbiraju

Muškarci još uvijek češće i lakše pričaju o seksu i masturbaciji nego žene, kaže studija

Shutterstock
22.08.2021.
u 19:55

Gotovo trećina ispitanih vjeruje da je ženska masturbacija obilježena sramom, a ključnu ulogu u tome ima obrazovanje u sklopu kojeg se u malo zemalja priča o samozadovoljavanju

Iako se stavovi oko seksa i masturbacije stalno mijenjaju i napreduju, najnovije istraživanje brenda Womanizer koji prodaje seks igračke pokazalo je da su mnogi još po pitanju toga poprilično staromodni, prenosi Metro.

U sklopu 'Međunarodnog dana masturbacije' istraživači su ispitali 14.500 ljudi iz cijeloga svijeta, a pokazalo se da muškarci još uvijek masturbiraju više od žena - otprilike dva i pol puta više.

Bila je najseksi žena svijeta, a nakon poroda je znatno smršavjela i povukla se iz javnosti

1/6

Iako rezultati pokazuju da se žene samozadovoljavaju nešto više nego prošle godine, i tu još uvijek postoji spolna diskriminacija pa čak 39 posto ispitanih kaže da je masturbacija ipak prihvaćenija među muškarcima.

Foto: Shutterstock

Više od polovice ispitanih smatra da je to posljedica pop kulture koja taj čin prikazuje 'prikladnijim' za jači spol, a mnogi vjeruju i da muškarci više nego žene pričaju o seksu i samozadovoljavanju, vjerojatno zato što je za njih društveno prihvatljivije o tome govoriti.

Uz to, gotovo trećina ispitanih vjeruje da je ženska masturbacija obilježena sramom, a ključnu ulogu u tome ima obrazovanje u sklopu kojeg se u malo zemalja priča o samozadovoljavanju.

Uz to, samo je pet posto ispitanih u školi učilo o funkciji i veličini klitorisa.

Ipak, ovo je istraživanje pokazalo i jedan paradoks - bez obzira na sve spomenuto žene više nego muškarci koriste seksualne igračke i pomagala i osjećaju se slobodnije kupiti takve proizvode, a jedna od tri ispitane osobe kaže kako 'muškarcima za redoviti orgazam nikakav proizvod ni nije potreban'...

Kako najlakše do orgazma...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije