Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Muškarac pati od jako rijetkog poremećaja koji uzrokuje neprestano - podrigivanje

Michael ne može pronaći posao niti normalno komunicirati s ljudima jer svakih nekoliko minuta - podrigne.
15. veljače 2021. u 10:30 2 komentara 711 prikaza
Foto: Shutterstock

Michael O'Reilly, otac dvoje djece, pati od neobičnog i nesvakidašnjeg poremećaja koji uzrokuje cjelodnevno - podrigivanje. 

Ovaj 61-godišnji muškarac iz Birminghama kaže kako je misteriozni poremećaj otkrio prošlog ljeta, a od tada već osam mjeseci podriguje bez prestanka. Nije mogao to držati pod kontrolom, bilo je sve glasnije i agresivnije, pa je otišao kod liječnika, ali nitko nije mogao, uz sve pretrage, shvatiti što mu je niti postaviti dijagnozu. 

Ponekad podrigne samo jednom - najčešće nakon što konzumira neku tekućinu - ali ponekad se nikako ne može zaustaviti, pa kaže kako mu se život pretvorio u pravu noćnu moru. "Počelo je s jednim podrigivanjem nakon što sam popio čaj prošle godine u lipnju. Nastavio sam podrigivati tijekom toga dana, a sve se nastavilo i idućeg. Sada podrigujem svakih sedam minuta, otprilike. Slično je štucanju, ne predosjetim da ću podrignuti, samo se dogodi - prava noćna mora. Zaista me brine ovo stanje", rekao je za LADbible. 

Što sve znamo o britanskom novom soju koronavirusa koji je zabilježen i u Hrvatskoj?

Jedina pretpostavka koju liječnici imaju jest da Michael pati od aerofagije - prekomjernog gutanja zraka koji odlazi u trbuh i uzrokuje podrigivanje. "Što god bilo, liječnici mi ne mogu pomoći. Pio sam lijekove koji mi nisu pomogli, a sada čekam još neke pretrage. Tko će me zaposliti ako ću podrigivati svakih nekoliko minuta? Stvarno se nadam da nemam aerofagiju jer to može potrajati i po dvije godine. Ne podrigujem jedino kada ležim na leđima. Želim samo uživati u životu opet kao i prije ovog stanja", zabrinuto zaključuje Michael.

Žena otkrila najbolju metodu za podrigivanje bebe:

1 / 2
beba
edin mehic Bečka škola Bosanac glasno podrignuo na trgu pred policajcem pa kažnjen sa 70 € Uzrokuje razne poremećaje Istraživanja su pokazala da predugo spavanje uopće nije zdravo: Evo nekoliko razloga Sindrom Žena ostala djelomično gluha - može čuti žene, ali ne i muškarce: Stručnjaci objasnili o čemu je riječ
Iluzija
Muškarac ili žena? Ono što prvo vidite na ilustraciji otkriva koja vam je strana mozga 'jača'
Ikigai – razlog ili svrha, motiv zbog kojeg postojimo, a kojeg osjećaju milijuni Japanaca
ŽIVOTNI BALANS
Ikigai – japanska drevna tajna za dug i sretan život bez stresa koji bi svi trebali prakticirati