Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Bosanac glasno podrignuo na trgu pred policajcem pa kažnjen sa 70 €

Na Facebooku se pojavila grupa za podršku Edinu Mehiću koji će organizirati masovno podrigivanje na istome trgu u Beču
25. veljače 2016. u 06:30 73 komentara 11885 prikaza
edin mehic
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

Kada je nakon slasne porcije ćevapa začinjene s dosta luka Edin Mehić glasno podrignuo iz dna ošita, nije ni sanjao da će ga to stajati oko 550 kuna. Naime, Edin se u tome trenutku nije nalazio u Tuzli, Zenici ili Sarajevu, već u središtu Beča, nedaleko od Pratera. A u Austriji je podrigivanje i prđenje zakonom zabranjeno. I novčano kažnjivo.

Mehić ne samo da to nije znao, već je podrig “izvukao” samo nekoliko metara od policajca koji mu je stajao iza leđa. Nakon što se miris luka malo razišao, policajac je prišao Mehiću, identificirao ga, izvukao blok i napisao mu kaznu od 70 eura.

Naravno, kao pravi legalist Mahić je kaznu primio, ali ju je i objavio na Facebooku kako bi upozorio ostale da ne podriguju i ne prde na javnim mjestima u Austriji, bar ne dok je policajac na vidiku. Njegova objava na Facebooku bila je i početak svojevrsnog pokreta otpora u Austriji koji će, očito je, diverzantskim metodama pokrenuti borbu protiv zakona koji ne uvažava potrebu za podrigivanjem nakon dobre porcije ćevapa. Naime, već je najmanje stotinu aktivista i otporaša najavilo da će u nedjelju doći do Pratera i, u trenutku dok se vlasti najmanje nadaju, glasno podrignuti na ulici i pobjeći prije nego što policija stigne reagirati.

Glasnogovornik bečke policije Roman Hahslinger potvrdio je da je Mehić kažnjen zbog glasnog podrigivanja, no ne otkrivajući planove kako će policija djelovati tijekom nedjeljnih prosvjeda. 

>>Hrvatsko podrigivanje

>>Spriječite bolove u želucu i izbjegnite ozbiljnije bolesti

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • tarzan:

    Normalnog čovika bi ovo bila sramota objaviti na fezbuku

  • hlibit:

    ...seljacino

  • Aqva:

    Organizirat masovno podrigivanje u znak potpore ha,ha ..ah Boze moj balkanski mentalitet