Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBAJTE

Muči vas hrđa? Evo kako ju lako ukloniti, s jednim predmetom koji već imate kod kuće!

Shutterstock
13.05.2022.
u 14:30

Problem možete riješiti brzo i učinkovito bez kupovanja skupih proizvoda

Hrđa se može nakupiti na posuđu, kućnim potrepštinama ili vanjskom namještaju i može ju biti teško ukloniti, no postoji jedan jednostavan i brz način za uklanjanja hrđe za koji sve potrebno vjerojatno već imate kod kuće, piše The Sun.

- Ne trebate kupovati skupe proizvode za čišćenje hrđe - kažu stručnjaci iz House Digesta, jer "problem može riješiti i obična aluminijska folija".

Kokosovo ulje za prehranu, čišćenje, njegu... Odlični razlozi da ga imate u svojoj kuhinji

1/9

Ona naime kemijski otapa željezne okside privlačeći molekule kisika na sebe, a svakako je bolja opcija od štetnih kemijskih spojeva ili čelične vune.

- Kemijski spojevi koji su jako kiseli mogu učiniti metal manje izdržljivim, dok čelična vuna može ostaviti površine bez sjaja. Možete koristiti aluminijsku foliju u cijeloj kući, no ona će biti posebno učinkovita u uklanjanju mrlja sa srebrnog posuđa - kažu stručnjaci.

Trebate samo pomiješati vodu i ocat, s tim da pazite da otopina ne bude prejaka, najbolje u omjeru 1:1, a zatim u toj otopini navlažite komad aluminijske folije. Možete koristiti veći komad, kuglicu folije ili traku. Odaberite ono što će najlakše ući u kutove predmeta kojeg čistite. Uzmite još folije ako je potrebno i ponovno ju navlažite u otopini. Kako hrđa odlazi s predmeta, obrišite ga suhom i čistom krpom. 

Krpa se može isprati i oprati na uobičajeni način, a vaš zahrđali predmet bit će kao nov. Ako se hrđa ponovno nakupi, možete ponoviti cijeli postupak

Pogledajte za što sve možete koristiti tvrdi sapun u kućanstvu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije