Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNO

Može li se čistiti s voćem? Stručnjakinja kaže da će ove tri voćke u domu napraviti čuda

Shutterstock
20.06.2022.
u 09:30

Prirodni sastojci za čišćenje sve se češće koriste jer djeluju kao odlična sredstva za čišćenje

Čišćenje kuće može biti naporan posao, a proizvodi za čišćenje mogu uključivati brojne kemikalije koje neki ne žele unositi u kuću. Prirodni sastojci za čišćenje sve se češće koriste jer su odlični kao sredstva za čišćenje, a neki od najboljih prirodnih proizvoda koji mogu očistiti cijelu kuću su grejp, limun i banane. 

Kako piše Express, stručnjakinja za čišćenje Dominika, koja na Tik Toku često objavljuje savjete za čišćenje i održavanje kuće, kaže da uz pomoć te tri voćke vaša kuća može blistati.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`

1/5

Grejp

Ako tražite prirodno rješenje za čišćenje kupaonice, stručnjakinja kaže da bi sok od grejpa mogao pomoći. Objasnila je da ga možete koristiti za čišćenje umivaonika ili kade, a sve što trebate napraviti je prepoloviti grejp i umočiti ga u kuhinjsku sol. Zatim obilno pospite po površini koju želite očistiti. Kada završite, temeljito isperite područje toplom vodom. Tako se grejp može koristiti u čišćenju kamenca i blage plijesni, a uz to i odlično miriše. 

Limun

Stručnjakinja preporučuje limunov sok za čišćenje mikrovalne i obične pećnice, a ono što trebate napraviti je u zdjeli pomiješati limunov sok s vodom pa tu zdjelu staviti u mikrovalnu. Uključite ju na dvije do tri minute na maksimum, a nakon što završi s radom ostavite vrata zatvorena još nekoliko minuta kako biste spriječili da para izađe. Na kraju obrišite unutrašnjost mikrovalne pećnice pamučnom krpom. Na isti način funkcionira s pećnicom, ali zdjelu ostavite 20 minuta na 200 stupnjeva. 

Osim toga, limunov sok možete koristiti i za eliminiranje neugodnih mirisa iz perilice posuđa tako da zdjelu s iscijeđenim limunom ostavite preko noći u praznoj perilici. Također, trljanjem narezanog limuna po dasci za rezanje, uklonit ćete izblijedjele mrlje, ali i bakterije. 

Banane

Iako bi se ideja mogla činiti čudnom, stručnjakinja kaže da bi kora od banane mogla biti rješenje za zaštitu kožnih cipela. Kalij koji se nalazi u korama od banane često je ključni sastojak nekih lakova za cipele. Sve što vam treba za ovaj trik je kora od banane i pamučna krpa. Obrišite cipelu nekoliko puta unutarnjom stranom kore banane, a zatim ponovno krpom. Redovito korištenje na kožnim cipelama zaštitit će ih od pucanja. 

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije