Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve imate doma

Može brzi ručak bez ikakvog plana? Može! Tjestenina s tunom, ali stvarno dobra!

Marija Herjavić Jerkić
20.03.2023.
u 16:23

Sjećate se studentskih dana kad ste na brazinu skuhali tjesteninu, pomiješali je s konzervom tune i eventualno dodali majonezu ako baš niste pazili na kalorijski unos? Mnogi su sačuvali ovu naviku pa na posao nose isto jelo, ali vrijeme je da ga malo dotjeramo i napravimo od njega pravu malu gozbu.

Za to će vam uz obaveznu tunu i tjesteninu trebati malo svježeg češnjaka, nekoliko cherry rajčica, maslinovo ulje i začini. Sve je ukusnije kad se malo poprži na ulju, a naša Marija Herjavić Jerkić napravila je ovo jelo u bezglutenskoj varijanti no to ostavljamo vama na izbor.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Tjestenina s tunom

Sastojci (količine po želji):

  • maslinovo ulje
  • česnjak
  • cherry rajčice
  • konzerva tune
  • začini (sol sa chilijem, sol s rajčicom i origanom, origano, bosiljak)
  • tjestenina 
  • svježi matovilac, za posluživanje

Priprema:

Na maslinovu ulju propržite malo češnjaka pa dodajte cherry rajčice i začine. Pustiti da se malo prepeku i omekšaju. Malo ih  i dodajte kuhanu tjesteninu i tunu iz konzerve.

 

Komentara 1

Avatar SamoUProlazu
SamoUProlazu
06:03 21.03.2023.

Resept od tri recenice, i to ne moze bez gresaka: "Malo ih i dodajte kuhanu tjesteninu i tunu iz konzerve."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije