Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLIJENI PAŽNJU

Modni izričaj hrvatske predsjednice: Dokaz da protokol ne znači dosadu

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/8
28.06.2018.
u 13:35

Odijela i haljina eNVy rooma koju je odabrala odlično ističu novu liniju, kaže Ivan Friščić

Politička scena nije modna pista. Protokol se mora poštovati, a dio njega je i modni izričaj. Protokolu usprkos, svaki državnik može dati stilu osobni dodir. Pod budnim su okom kritike, kako stručne modne tako i javnosti, pa je prijekom sudu od prvog dana stupanja na poziciju izložena i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Od početnih zamjerki krojevima, bojama pa i izboru tipa odjeće vezano uz prigodu, do danas je apsolutno modno napredovala.

Odustala od romantičnog

Odvažila se češće njegovati damski look, a bez straha plijeni pažnju i drukčijim cipelama poput žutih ili crvenih štikli čime je mnoge podsjetila na premijerku Theresu May. Odustala je u zadnje vrijeme i od pastelnih tonova koji ostavljaju zanesen, romantičarski dojam i prigrlila monokromatsku ozbiljnost kojom je zračila, recimo, i na Večernjakovoj konferenciji Hrvatska kakvu trebamo.

Savjetovala joj je modna struka i moderniji kroj hlača, konkretnije strukture, zapeglanih na crtu i sa širom manžetom na kraju. Naravno, uz prvi gornji gumb na sakou uvijek zakopčan prilikom hoda, što prije često nije bio slučaj, jer time se dobiva bolja silueta. Te modne postulate u potpunosti je primijenila prigodom obveza u povodu Dana državnosti.

1/12

Odijela su dobar izbor

– Vidljiva je gradacija stila. Sve više pažnje polaže odijevanju, iako to ne voli priznati, što se vidi u zadnjih par javnih istupa u kojima usprkos tome što voli naglašavati da je sadržaj najbitniji, sada i forma dolazi više do izražaja.

Predsjednica je jako lijepa žena, stilski se pohvalno razvija, a dovela je i liniju u red i izgleda senzacionalno. I haljina i odijela koje je odjenula na Dan državnosti i na Konferenciju, odlično ističu liniju. Crno-bijeli sako posebno je zanimljiv krojem i uzorkom.

Haljina također, ali mišljenja sam da nije nužan cvjetni uzorak, no on nije problem. Jedina zamjerka su hlače koje i dalje izgledaju kao da nisu sasvim po mjeri – smatra stilist Ivan Friščić. Što se protokola tiče, kaže, odijela su dobar izbor. Haljina malo odskače, ali odgovara trendovima.

Naime, i na svjetskoj razini i kraljice i državnice ne drže se više strogih protokola koji su bili na snazi proteklih godina. Vrijeme je, kaže, da se sve modernizira pa i način odijevanja državnika. U prvom planu naravno mora biti njihov posao i njegova važnost. Zato su i u stilu kvaliteta i odmjerenost najvažniji, ali to nipošto ne znači dosadu, već poštovanje uzusa profesije, a predsjednica to odlično spaja.

1/9
Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
15:21 28.06.2018.

Ma volimo je a evo šta Vučić doživljava i dajte kad već volite vesti iz serbije bar one koje nešto znače pustite brutalno ovo brutalno ono "VUČIĆU, ZAVRŠIĆEŠ KAO ĐINĐIĆ, AKO POTPIŠEŠ SPORAZUM SA PRIŠTINOM": Narodni poslanik uputio pretnje smrću predsedniku Srbije

HR
Hrvatska
14:02 28.06.2018.

Najljepsa je! Ponosni smo na nasu predsjednicu.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:16 28.06.2018.

Nitko ne moze poreci da nam je Predsjednica lijepa zena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije