Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Jandroković:

Predsjednica treba jasno reći da ide u drugi mandat i imat će potporu HDZ-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.06.2018.
u 10:20

Bitno je da se svi držimo svojih ustavnih ovlasti i tako pridonosimo sveukupnom razvoju Hrvatske, rekao je Jandroković

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je pomirljivo komentirao izjave predsjednice Republike, a upitan do koje točke ona može računati na potporu HDZ-a za drugi mandat, poručio je kako predsjednica prije svega treba jasno reći da ide u drugi mandat i “nakon toga će imati potporu HDZ-a”.

Nije se suglasio s ocjenama da je predsjednica najžešća oporba premijeru.  

– Ne bih rekao, postojale su određene napetosti, bilo je različitih pogleda na neka pitanja, pale su, na žalost, i neke teške riječi. Bilo bi bolje da ključni protagonisti političkog života, posebno oni koji su iz iste političke opcije, ne idu u tu vrstu javne konfrontacije, no dogodi se. Bitno je da se svi držimo svojih ustavnih ovlasti i tako pridonosimo sveukupnom razvoju Hrvatske – rekao je Jandroković u emisiji S Markova trga Hrvatskog radija.

Komentirajući mišljenje dijela analitičara da je Hrvatska iz polupredsjedničkog prešla u “neki četvrtpredsjednički sustav”, odgovorio je kako “ima nešto u tome”. – Nisam siguran da bi postojeći politički model trebalo mijenjati, ali ga treba unapređivati – poručio je Jandroković. Ocijenio je i da je hrvatsko predsjedanje EU ogroman izazov za Vladu, Sabor i cijelu administraciju, “tako da će za svakoga sigurno biti mjesta”.

– Vjerujem da ćemo u tolerantnoj, korektnoj atmosferi definirati obveze koje će svatko od nas imati – izjavio je predsjednik Sabora, komentirajući predsjedničinu izjavu da želi dati doprinos tom predsjedanju, a ne cijeli posao prepustiti Vladi.

– Do sada je taj posao radila Vlada, na sjednice Europskog vijeća išao je premijer, vjerojatno će tako i ostati, a vidjet ćemo koji oblik sudjelovanja, pomoći u tome može imati predsjednica – dodao je Jandroković. Smatra da HDZ može biti zadovoljan sa svojih proteklih 29 godina.

– Iza nas su velika postignuća, kao tako velika stranka, HDZ je imao uspona i padova, no ukupan skor je pozitivan – rekao je Jandroković. Podsjetio je da je HDZ vodio državu u ključnim trenucima te poručio da i sada ima ogromnu odgovornost, s obzirom na globalno okruženje, da i dalje vodi zemlju, kako bi država bila stabilna i gospodarski se razvijala.

Komentara 7

DU
Deleted user
10:36 19.06.2018.

Kad jandrokovic nesto kaze u ime hdz onda je to barem 10 000 glasova manje na izborima... ...a svoje ime kad govori onda ni sva rodbina ne glasuje za njega .....poltron za izucavanje

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
12:00 19.06.2018.

Ispada da su članovi i simpatizeri HDZ- a roboti bez mozga i što im naredi vrhuška stranke, oni moraju tako postupati. I sad Jadrnoković na daljinski upravlja ljudima, davajući im naredbe, kako će glasati na predsjedničkim izborima. Da nije previše jadno, bilo bi smiješno.

DU
Deleted user
13:21 19.06.2018.

Parodija da nemože biti veća.Sve za valst.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije