Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO JE ZDRAVIJE?

Mjesec dana je stajala umjesto sjedila, evo što se dogodilo

ured
Foto: ilustracija
17.06.2015.
u 17:34

U Skandinaviji 90 posto uredskih radnika ima pristup stajaćim radnim mjestim

Često se priča kako sjedenje osam sati svaki dan na radnom mjestu ima razorne posljedice po zdravlje.

U Skandinaviji 90 posto uredskih radnika ima pristup stajaćim radnim mjestima, piše Daily Mail. Takvi sustavi navodno povećavaju produktivnosti i bitno smanjuju učestalost pretilosti, srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2.

Novinarka Daily Maila Annabel Fenwick Elliott probala je tako raditi mjesec dana, kupivši Varidesk, nadogradnju za stol koja omogućava podešavanje visine radne površine, za 350 funti. Ostala je iznenađena koliko je bila fokusiranija, učinkovitija i brža u odnosu na sjedenje. Nije se umorila čak ni nakon nekoliko sati stajanja.

Zanimljivo je da su stol na kojemu se radi stojećki koristili i Winston Churchill, Thomas Jefferson, Leonardo da Vinci i Napoleon Bonaparte.

>> Ako ste na poslu, morate stajati na nogama najmanje dva sata

Foto: Alcatel

Komentara 5

PC
pristojan covjek
19:35 17.06.2015.

molio bih urednika da se koncentrira. iscrpila me duljina clanka!

LI
liliZG
12:11 18.06.2015.

iz krajnosti u krajnost....

DU
Deleted user
16:57 18.06.2015.

Pa to na sliki su obični stolovi, ili je to neka nova vrsta tog stola gdje se može mijenjati visina ... Logično bi bilo da ste, VL, dali sliku jednog takvog stola o kakvome pišete ... koji reklamirate!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije