Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRETMAN

Microneedling terapija – čemu služi, kako djeluje, cijena, nuspojave

28.06.2019.
u 23:53

Microneedling terapija najčešće služi pomlađivanju kože i vraćanju elastičnosti.

Microneedling terapija je minimalno invazivan tretman koji se izvodi pomoću aparata s iglicama koje lagano probadaju kožu (dermaroller ili dermapen). Služi tretiranju kožnih stanja kao što su ožiljci i starenje kože uz pomoć kolagena.

Potrebno je minimalno 4 tretmana prije nego uočite značajne rezultate, a sami tretman obavljaju dermatolozi i plastični kirurzi. Proces pripreme i same terapije traje oko 2 sata.

Prije tretmana je poželjno savjetovanje s liječnikom ili dermatologom. Oni mogu preporučiti prestanak uzimanja određenih lijekova kao što su ibuprofen, antikoagulacijski lijekovi ili lijekovi za akne.

Microneedling terapija najčešće služi pomlađivanju kože i vraćanju elastičnosti. Može se koristiti za tretiranje sljedećih stanja kože:

ožiljci (npr. od akni), pjege, bore, strije, proširene pore, neujednačen ten, smanjena elastičnost kože.

Microneedling terapija može se primijeniti bilo gdje na tijelu (kao što su noge sa strijama, prsa i leđa s ožiljcima od akni), a najčešće se izvodi na licu.

Najraširenija upotreba je ipak za uklanjanje ožiljaka od akni. Prema istraživanju objavljenom 2009. u časopisu Cutaneous and Aesthetic Surgery 72% ispitanika s različitim stupnjevima ožiljaka od akni bilo je vrlo zadovoljno microneedling tretmanom s upotrebom dermarollera.

Drugi najčešći razlog za odabir tretmana je pomlađivanje kože i uklanjanje bora. U studiji objavljenoj 2005. u časopisu International Journal of Dermatology ispitanici su prošli 6 tretmana microneedling terapije kroz 3 mjeseca. Zadovoljstvo ukupnim rezultatima vezanim za pomlađivanje kože nakon 3 mjeseca (smanjenje bora i poboljšanje teksture kože) kod ispitanika bilo je 80-90%.

Koji su rizici i nuspojave pročitajte na portalu Kreni zdravo

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije