Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukradite ideju!

Kineski trikovi za lijepu kožu koje možemo i mi koristiti

Njega kože
Foto: Getty Images
1/2
06.02.2019.
u 07:00

Kinezi općenito piju puno čaja, a osim što im pomaže održati zdravlje, ima i pozitivne učinke na kožu.

I dok mnogi troše mnogo novaca na skupocjene tretmane i proizvode protiv starenja, Kineskinjama to, čini se, ne pada na pamet. 

Još od davnina koriste se beauty ritualima kako bi održali mladolik izgled i putenost kože, koristeći se, najčešće, sastojcima koje već imaju u svojoj kuhinji. 

Rižina vodica

I Kineskinje i Koreanke imaju običaj umivati lice rižinom vodom. Osim što je koriste za čišćenje, posvjetljuje kožu i učvršćuje kožu. Ima i protuupalna svojstva pa će spriječiti i nastanak akni.   

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Masažeri lica

Mnogi danas koriste masažere za lice kako bi potaknuli cirkulaciju, no rijetki znaju da je i ovaj izum originalno došao iz Kine, još u sedmom stoljeću. Osim što potiču cirkulaciju, pomažu u spriječavanju naticanja i koriste se prije nanošenja proizvoda za njegu kože kako bi prodrli dublje u kožu. Poticanje cirkulacije kože pomaže i u "peglanju" bora na licu. 

Zeleni čaj 

Kinezi općenito piju puno čaja, a osim što im pomaže održati zdravlje, ima i pozitivne učinke na kožu. Yilin Wang, utemeljiteljica kineskog brenda za njegu kože W=Hb2, pojašnjava da se različite vrste čaja koriste za različite tipove kože. Ipak, zeleni čaj ostaje najpopularniji među njima za većinu Kineza. I ne čudi to nimalo jer obiluje antioksidansima. 

Maska za lice s kurkumom 

Ove maske za lice Kineskinje same rade kako bi "ispeglale" bore i zbog toniziranja kože lica, pojašnjava Wei Brian, stručnjakinja za njegu kože i beauty guru. 

Pomiješajte jednu jušnu žlicu bademovog mlijeka, jednu čajnu žličicu meda i jednu čajnu žličicu kurkume. Ako želite da maska bude gušća, dodajte još meda ili malo jogurta. Bademovo mlijeko sadrži vitamin E i antioksidanse. 

Facijalna akupunktura

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Ovo je tretman koje mnoge Kineskinje koriste. Sitne iglice profesionalci akupunkture stavljaju na akupunkturne točke lica i vrata. Ovo je popularna metoda u Kini i vjeruje se da ima mnogo pozitivnih djelovanja na zdravlje općenito, ali i na zdravlje kože. Nakon tretmana koža je blistava, a tretman se koristi i kod akni, bora, ožiljaka, psorijaze i ekcema. 

Pogledajte i video Koliko često Hrvati peru zube, a koliko Hrvatice troše na uljepšavanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije