Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji, oprez!

Mekani kalupi za spavanje uzrokovali smrt 12 beba

bebica
03.10.2010.
u 17:00

Liječnici upozoravaju da ispod bebe ili u kolijevku nikad ne stavljate jastuke, mekane kalupe za spavanje ili dekice

Američka agencija za hranu i lijekove te Agencija za sigurnost potrošača upozoravaju da su mekani kalupi za pozicioniranje nedavno uzrokovali smrt dvije bebe čime se broj djece čija se smrt povezuje s ovim proizvodom popeo na 12.

"Potičemo roditelje da ovo upozorenje shvate vrlo ozbiljno i prestanu s korištenjem kalupa za spavanje u koje se stavljaju male bebe," rekla je predsjednica američke Agencije za sigurnost proizvođača Inez Tenenbaum.

Naime, nedavna kampanja koja je promovirala spavanje beba na leđima potakla je proizvodnju spužvastih kalupa koji omogućuju da se beba zadrži na leđima. Neki su proizvođači tvrdili čak da njihov proizvod spriječava i sindrom iznenadne dojenačke smrti.  No umjesto da spriječe ovi su proizvodi uzrokovali gušenje dojenčadi. Većina od 12 umrlih beba se okrenula na trbuh i ugušila.

Liječnici sad upozoravaju da ispod bebe ili u kolijevku nikad ne stavljate jastuke, mekane kalupe za spavanje ili dekice. A kad je stavljate na spavanje postavite bebu na leđa.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Nazareth
Nazareth
07:44 04.10.2010.

\"Neki su proizvođači tvrdili čak da njihov proizvod spriječava i sindrom iznenadne dojenačke smrti.\" -katastrofa,sto sve lazu i muljaju da zarade,a u pitanju su zivoti male djece....stvarno neznam kako oni spavaju?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije