Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARNO

Masovno predoziranje u znak prosvjeda protiv homeopatije

homeopatija
Arhiva Večernjeg lista
26.01.2010.
u 17:15

Tržište homeopatije samo unazad dvije godine poraslo je 18 posto što mnogi pripisuju recesiji jer je čak 25 posto odraslih osoba posegnulo za nekim oblikom alternative terapije zbog povećane razine stresa.

Iako sve više ljudi diljem svijeta na homeopatiju gleda blagonaklono smatrajući je alternativnim rješenjem za očuvanje zdravlja, pojavila se i kritična masa koja je odlučila prosvjedovati protiv homeopatije.

Tržište homeopatije samo unazad dvije godine poraslo je 18 posto što mnogi pripisuju recesiji jer je čak 25 posto odraslih osoba posegnulo za nekim oblikom alternative terapije zbog povećane razine stresa ili depresije, a i zato što su željeli što manje izostati s posla.

Alternativna medicina uključuje širok spektar tretmana od jačanja imuniteta ehinaceom do sprečavanja pojave masnica arnikom, no nekoliko stotina skeptika smatra da je riječ o apsurdnoj pseudoznanosti te za idući vikend najavljuju prosvjed masovnim "predoziranjem" homeopatskim lijekovima kako bi dokazali da su neučinkoviti.

Prosvjedovati bi se trebalo 30. siječnja, a cilj je upozoriti vladu da ne odobravaju trošenje četiri milijarde funti godišnje na homeopatske lijekove.

Ključne riječi

Komentara 1

JJ
jjonja
17:53 26.01.2010.

Oni će kao upozoriti vladu, koji je to burek.Pa vlada je upravo i organizirala tu njihovu predstvu s ciljem da više love iz državnog budžeta ode farmaceutskim kompanijama koje potplaćuju političare iz te iste vlade, a ne da se troši na alternativne metode liječenja od kojih koristi imaju samo pacijenti a ne i te kompanije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije