Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li preblaga?

Mama pobornica 'nježnog roditeljstva': 'Svojoj djeci nastojim nikada ne reći 'ne''

Shuttershock
25.09.2023.
u 16:30

Želim da mi djeca, kad nešto loše naprave, sami kažu prije nego što saznam, kaže, pa neće upasti u nevolju. “Biti će posljedica”, ali ne velikih", rekla je mama.

Mama Rachel koja na TikToku objavljuje kao @rachonlife, pobornica je takozvanog 'nježnog pristupa roditeljstvu', pa postoje, kaže, neke stvari koje nikada ne govori pred djecom i za koje ih nikada ne kažnjava; čak i ako joj to otežava život i ulogu rodilja. "Nepopularne stvari koje radim kao nježni roditelj", napisala je pored svog videa u kojem je objasnila. "Nikad neću svojoj djeci reći Ne kada kažu da su gladna. Neću im reći ni 'morate malo pričekati', 'ne sada' ili 'kuhinja je zatvorena'.", rekla je, jer ih ne želi učiti da ignoriraju prirodne znakove svog tijela.  Isto tako, ispričala je, ako njezina djeca učine nešto loše i sami dođu k njoj ili njenom mužu i priznaju, posljedice za njih će biti daleko manje nego da su šutjeli.

"Želim da mi djeca, kad nešto loše naprave, sami kažu prije nego što saznam", kaže, pa neće upasti u nevolju. “Biti će posljedica”, ali ne velikih", priznala je. Osim toga, Rachel kaže kako ne postoji pitanje na koje djeci neće odgovoriti: "Nije bitno o čemu pitaju, kakav je sadržaj, koja je tema ili kakav je trenutak, uvijek im odgovorim, kaže ona i objašnjava time da svoju djecu želi poticati na učenje, a odgovor je tada nagrada.

@rachonlife

 

♬ original sound - rachel | SAHM | mental health

"Također, ako ne znam odgovor, saznati ćemo ga zajedno". "Ako nemam legitiman razlog djeci reći Ne, reći ću Da", dodala je, čak i kada je lakše reći 'ne', a ona i suprug su, kaže, o svemu iz svog života sa djecom otvoreni i iskreni. "Imamo ista takva pravila i naša su djeca sada dobro razvijeni tinejdžeri", napisala je jedna mama.

"Mislim da tako razmišlja gotovo cijela naše generacije i ne znam zašto i starije generacije nisu imale takav pristup odgoju djece", dodala je druga, dok su se neke mame pitale i 'zar uopće postoji neki drugi način...', prenosi NY Post.

Mama se pohvalila da je 6-mjesečnog sina naučila ići na zahod: 'Kako kad još ne priča, ni ne sjedi?'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije