Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podijeljena mišljena

Mama uređajem za lociranje izgubljenih predmeta prati svoju djecu: 'To je pretjerano!'

Apple
11.05.2023.
u 14:30

Iako su neki roditelji pohvalili ovu ideju kao savršenu za zaštitu djece u javnosti, nekima je zvučala pretjerano, čak i nemoralno.

Iako je sigurno svim roditeljima sigurnost njihove djece prioritet, izjava jedne mame da pomoću Appleovog AirTag-a prati kretanje svojih klinaca izazvala je podijeljene komentare. Naime AirTag je napravljen kao uređaj za praćenje predmeta koji se često gube; poput npr. ključeva ili prtljage; pa ljudima pomaže da pronađu osobne predmete. Ipak, neki misle da ga je dobro 'prikačiti' i na djecu pa je spomenuta mama na svom TikTok računu @stevensfam objavila video u kojem kaže: “Vidjela sam TikTok o jednoj mami koja stavlja Apple AirTag u narukvice za djecu i mislim da je to najbolja stvar ikad!"

"Možete ga kupiti na Amazonu, a djecu može pratiti i ispušta zvučni signal. Možete ih tako i istrenirati da dođu kad čuju njegovo piskutanje", napisala je mama o malenom uređaju koji se inače pričvrsti na predmete da ih se uz pomoć iPhonea može pratiti i locirati, a radi samo s Apple aplikacijom Find My koja je već duže dostupna za pronalaženje izgubljenog iPada, Apple Watcha ili iPhonea.

@stevensfam Today we are dog training 🐶 Outfits: @Kailani Kids Mom genius: @Lacey Johnson ♬ Funny Music Background - original_soundtrack

Prema Apple web stranici, značajka Precision Finding može pokazati točnu udaljenost i smjer za lociranje izgubljenog predmeta koji je pričvršćen na AirTag, a mama je svojim pratiteljima savjetovala i da ga se, ako djeca ne vole nositi narukvice, može staviti u potplate cipela.

A iako su neki roditelji pohvalili ovu ideju kao savršenu za zaštitu djece u javnosti, nekima je zvučala pretjerano i nemoralno."Što je iduće; šok ovratnik na struju ako ne krenu doma kad se ta stvar oglasi?", piše tako jedna pratiteljica. "Zastrašujuće je što ih tako i drugi ljudi mogu pratiti!", komentirao je korisnik. "Mislim da ih to samo traumatizira.”, dodao je drugi.

Je li AirTag siguran?

Nedavno se u medijima počelo pisati da kriminalci zlorabe ovu tehnologiju na razne načine. Tako je na primjer, u prosincu 2021. žena po imenu Ellie Tindall za kanal News 3 ispričala da je primijetila da je netko uhodi kada je pronašla AirTag pričvršćen na njen automobil, dok je svojoj prijateljici pomagala da preseli. Budući da se AirTag obično stavlja u torbu ili pričvršćuje na predmet, PCMag.com preporučuje da redovito provjeravate torbe i prtljagu, a dobra je stvar što, ako je AirTag neko vrijeme odvojen od svog vlasnika, počinje proizvoditi zvuk upozorenja. 

Mama zagovara dojenje u javnosti bez stida, a muškarci pišu: 'Kada ću ja doći na red?'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije