Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TikTok video

Mama dvoje djece podijelila: 'Ovi mi savjeti pomažu da s djecom sve obavim na vrijeme i bez nervoze'

TikTok/csilla.love
22.09.2021.
u 15:25

Sve što možete napravite večer prije; ostavite posloženu odjeću za sebe i djecu, cipele odmah uz vrata i unaprijed pripremljenu i spakiranu užinu...

Zaposlena mama dvoje male djece Csilla podijelila je na TikTok-u video sa šest savjeta koji njoj, kaže, pomažu da i s klincima uvijek na vrijeme i bez nervoze izađe iz kuće, da nikada ne kasni i da se ne vraća po par puta po zaboravljene stvari, što joj se prije događalo... Evo što predlaže za izlaske bez stresa:

Za spremanje odvojite više vremena nego što mislite da će vam trebati

To što ste u 'stisci' s vremenom ne znači da ne možete negdje ukrasti desetak minuta i ostaviti ih za spremanje, kaže Csilla i napominje da će te ekstra minute roditeljima smanjiti stres, jer će znati da sve stignu čak i ako se dogode neke neočekivane situacije; koje s malom djecom zapravo uvijek treba očekivati.

Pri ruci uvijek imajte playlistu s upozorenjem 

Osmislite playlistu s glazbom za djecu i na mobitel instalirajte pametni zvučnik; preko njega čete moći djecu, dok slušaju glazbu i igraju se, svako malo upozoriti na to koliko još vremena imaju, a redovitim ćete im upozorenjima pomoći da i sami razviju vještine upravljanja vremenom.

Sjećate li se Lane? Ovako danas izgleda bivša cura Vedrana Ćorluke koju je navodno ostavio zbog Franke

1/3

Uvijek budite 'na pola' spremni 

Sve što možete napravite večer prije; ostavite posloženu odjeću za sebe i djecu, cipele odmah uz vrata i unaprijed pripremljenu i spakiranu užinu.

Foto: pexels.com

Napravite 'to do listu' - ali u sličicama

Izradite nekoliko sličica koje pokazuju radnje koje djeca trebaju obaviti, a kad s njima završe označite ih s 'X'. To će klincima pomoći da si u glavi stvore sliku onog što trebaju napraviti, a lakše će si kasnije i sami naučiti organizirati vrijeme. 

Potaknite ih da sami provjeravaju što je iduće na popisu i da označe ono što je gotovo.

Jasno komunicirajte

Budite jasni oko toga što od njih očekujete - i u tome ostanite dosljedni...

Ako je potrebno, umirite djecu

Budući da manja djeca brzo osjete preopterećenost poslovima i zadacima, kako ne bi došlo do zasićenja treba ih stalno poticati i zadatke im što je više moguće prikazati kroz igru i zabavu.

- Ako stvari ipak izmaknu kontroli, nemojte se ljutiti na njih već se zaustavite i zagrlite ih, da se ne osjećaju krivima jer su vam poremetili planove... - rekla je Csilla, a prenio The Sun.

Ljudi rođeni na ove datume, imaju veći vjerojatnost da će postati uspješni!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije