Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'umjesto preskupog mesa'

Mama 18-mjesečno dijete hrani cvrčcima: 'Prepuni su proteina, a jede cijele, pečene i usitnjene'

shutterstock
27.04.2023.
u 15:30

Mama kaže da je uspjela smanjiti svoje tjedne troškove hraneći svoju 18-mjesečnu kćer cvrčcima i tvrdi da djevojčica uživa u njima.

Jedna majka, avanturističkog nepca, odlučila je stati na kraj rastućim troškovima života uvođenjem insekata u obroke svoje 18-mjesečne kćeri. Tijekom svoje karijere, spisateljica Tiffany Leigh jela je sve od prženih tarantulinih nogu do škorpiona na štapiću, a najviše je uživala u večeri cvrčaka i mrava tijekom svojih putovanja Vijetnamom i Tajlandom, prenosi Mirror.

Nakon što je rodila kćer, Tiffany je otkrila da joj je tjedna nabavka namirnica skočila sa 165 eura na 200 eura pa je odlučila smanjiti troškove tako što je počela miješati cvrčke u obroke svoje kćeri. 'Zamijenila sam skupe proteine poput govedine, piletine i svinjetine jeftinim cvrčcima', dodaje. Tiffany sada hrani svoju djevojčicu grickalicama od cvrčka, proteinom od cvrčka u prahu i cijelim pečenim cvrčcima, kupujući ih od tvrtke za održivu hranu Entomo Farms.

Prema Tiffany, njezina kći uživa u njima te kaže da sada troši relativno štedljivih 100 do 130 eura tjedno na kupnju namirnica. Također je otkrila da su se njezinoj kćeri svidjele grickalice od cvrčka, za koje vjeruje da vrlo podsjećaju na čips te da nije primijetila malu razliku u teksturi. Međutim, nije baš bila toliko oduševljena cijelim pečenim cvrčcima, koji joj se nisu svidjeli na prvi pogled. Tiffany se prisjetila: 'Kad sam izvadila jednog iz vrećice, prestrašila sam se. Mogla sam vidjeti njihove male glavice, prsa i trbuščiće skupljene zajedno. Ne želim to priznati, ali bilo mi je odvratno dodirivati ih. Srećom, kontrolirala sam izraze lica, pustila svojoj kćeri da proviri u vrećicu i zgrabi jednog cvrčka za sebe. Bez oklijevanja je zagrizla, ali ostatak je odmah bacila na pod. Odmahnula je glavom i rekla da joj se ne sviđa'.

Ali, ova je mama imala više uspjeha kada se dosjetila 'sakriti' mljevene cvrčke u palačinke. Iako su se u tijestu vidjele crne mrlje, čini se da 18-mjesečno dijete nije previše smetala ova promjena izgleda. Tiffany je nastavila: 'Uzela je veliki zalogaj i tražila još. I ja sam odlučila pojesti malo i shvatila sam zašto traži još – uopće se nije moglo primijetiti da su cvrčci u palačinkama. Jedina razlika je bila u tome što su imale blago orašasti okus'. Za večeru je ova dosjetljiva mama odlučila posuti prah od cvrčaka u tjesteninu sa sirom te tvrdi da se opet nije osjetila razlika u okusu. Ubuduće, Tiffany se nada da će u obiteljske obroke uvesti više hranjivih insekata, uključujući mrave, skakavce i crve, za koje kaže da su odličan izvor proteina, željeza i cinka.

Studija mnoge zgrozila: Neke vrste kupovnog kruha sadrže tragove ljudske kose i ptičjeg perja!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije