Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrila je kako

Majka petero djece izgubila 30 kilograma bez izbacivanja kruha i tjestenine iz prehrane!

Gabrielle May
18.12.2019.
u 13:16

Nakon rođenja petog djeteta ova majka skinula je 'pet brojeva' odjeće, ali bez klasičnog poteza koji svi rade kada žele smršaviti - izbacivanje kruha i tjestenine.

Osobna trenerica Gabrielle May iz Tasmanije imala je 90 kilograma zbog nepažljivog jedenja, gotovih jela, a ponekad bi pojela desert za cijelu obitelj u jednom obroku. Ova 34-godišnjakinja borila se s obavezama oko djece svakodnevno, ali odlučila je skinuti kilograme, dovesti prehranu u red i početi aktivno vježbati, priča za dailymail.co.uk.

Foto: Gabrielle May

Prije gubitka kilograma May je živjela sjedilački način života pogotovo nakon petog djeteta. "Nikada nisam bila pretjerano aktivna, kada sam zatrudnila s petim djetetom nabila sam dosta kilograma i nisam imala snage. Moj višak kilograma nije utjecao na moju vrijednost, ljepotu, ali učinilo mi je život težim pogotovo ustajanje ujutro. Hodanje i spavanje postalo mi je sve teže, stalno mi je bilo neudobno, ostajala sam bez zraka i sve me boljelo. Bila sam očajna i nisam znala da postoji drugačiji način življenja. Nisam imala energije."

Nakon razvoda, May kaže da je bila jako usamljena i da je jela bez razmišljanja i bez kontroliranja porcija. "Mislila sam da jedem zdravo, ali jela sam žitarice pune šećera za doručak, bezbroj proteinskih pločica, kekse, čips... Za ručak sendviče, pite, lisnato tijesto. Desert je bio obavezan. Nikada nisam rekla 'ne' nekim grickalicama, jela sam kekse uz kavu ili tortu, ostatke obroka od djece."

Foto: Gabrielle May

Kada se okrenula cilju da skine kilograme shvatila je da je vrijednija od onog kako se osjećala. "Shvatila sam da zaslužujem sebi pružiti to vrijeme i trud. Znala sam da ću se volljeti i nisam se kažnjavala tjelovježbom već sam uživala u tome."

U manje od dvije godine vježbanja i jedenja manjih porcija hrane smršavila je 30 kilograma. "Nisam se mogla ustati s poda, a sada radim marince. Uspuhala bih se nakon hodanja 1 kilometar, a sada mogu trčati maraton.", kaže Gabrielle.

Foto: Gabrielle May

Nagradi se najdražim slatkišima i grickalicama i nastavi jesti zdravo. "Počastite se s vremena na vrijeme. Prije bih znala pojesti desert za cijelu obitelj u jednom obroku i osjećala bih se grozno. Sada jedem pravu hranu, tjesteninu, kruh, voće, povrće... Puno različitih opcija, ali umjerene porcije. 

Foto: Gabrielle May

Trenira u teretani 5, 6 puta tjedno po 30 minuta, ovisno o godišnjem dobu. "Završila sam treniranje za maraton koje je trčanje pet puta tjedno i dva treninga u teretani. Sada treniram šest puta tjedno u teretani."

Ima 60 kilograma sada i puno više energije nego prije. "Ponosna sam na sebe. Želim da žene prihvate svoja tijela i vole sebe. Mislim da izgledam odlično."

Foto: Gabrielle May

Komentara 10

Avatar Psychlist
Psychlist
16:33 18.12.2019.

Prirodno se može smršaviti isključivo manjim unosom hrane. Nikakva vježba ne pomaže jer ljudi u problemu nisu sposobni generirati dovoljni deficit sa vježbanjem ili drugom aktivnošću. Aktivnost je uvijek dobrodošla, ali ne može biti primarni uzrok mršavljenja, već samo odličan dodatak.

KB
kbr
14:20 18.12.2019.

što je, je, izgleda odlično

DD
dobar.d
00:12 19.12.2019.

Sve krivo...vec sam pisao o tome...al nema smisla polemiziralti s ovakvim clancima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije