Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan odgoj

Majka odvela dvogodišnju kćer u lov, napali je na društvenim mrežama: 'To su naši preci radili cijelo vrijeme'

Instagram
30.07.2020.
u 13:59

Tvrdi da bi svaki roditelj trebao moći odgajati svoju djecu onako kako to smatra prikladnim, a potkrijepila je svoju tvrdnju ističući da je „lov s djecom svih dobnih skupina nešto što su naši preci radili cijelo vrijeme“, stoga to ne treba gledati kao šokantno.

Beka Garris (31) iz Ohija u SAD-u majka je i domaćica koja je cijelo svoje djetinjstvo provela u prirodi, a s deset godina počela se baviti i lovom. Željna da prenese tu tradiciju na djecu, Beka nije trošila vrijeme čekajući da njezina kćer Isabella (2) odraste, već je od samog početka provodila svoje vrijeme s njom u lovu, prenosi unilad.co.uk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Beka Garris (@bekagarris)

– Moj tata je strastven lovac i počeo me voditi sa sobom kada sam imala deset godina. Lov i ribolov postali su golemi dio mojeg djetinjstva. Sada idemo nekoliko puta tjedno tijekom otvorene sezone provesti nekoliko sati u šumi. Lov s mojom kćeri kraći je nego kada sam sama u lovu jer želim da ona uživa, ali i da joj bude ugodno – rekla je Beka.

Lov je kontroverzan hobi pa su mnogi korisnici društvenih mreža zgroženi zbog odluke Beke da uvede Isabell u lov dok je tako mala. Fotografije prikazuju njezinu kćer zajedno s nekim od lovine, iako je teško znati može li ona doista shvatiti što se dogodilo životinjama. Međutim, ova majka tvrdi da bi svaki roditelj trebao moći odgajati svoju djecu kako to smatra prikladnim, a potkrijepila je svoju tvrdnju ističući da je „lov s djecom svih dobnih skupina nešto što su naši preci radili cijelo vrijeme“, stoga ne treba gledati kao šokantno. Beka je rekla da odlučuje zanemariti kritične komentare usmjerene na nju te navela da je njezina odluka ojačana činjenicom da je kći voli pratiti u lovu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pass it on 🏹 #TheFutureOfHunting

Objavu dijeli Beka Garris (@bekagarris)

– Volimo provoditi vrijeme na otvorenom, učeći o prirodi. Izlaganje djeteta na otvorenom i lov u mladoj dobi samo će im pomoći da stvore jaču povezanost s prirodom. Oni će biti odgojeni misleći da su ove aktivnosti normalne, kao što bi trebale biti. Odbijam se ispričati što podučavam svoje dijete da hrana dolazi iz šume, vode i vrta. Divljač je nešto što rijetko možete naći u trgovini, a istodobno je i ukusnija i bolja za vas. Očuvanje igra veliku ulogu u tome zašto i ja lovim. Spasit ću lubanju i neke kosti za izbjeljivanje i stvaranje umjetničkih djela. Zatim se perje i koža čuvaju za stvaranje zidnih vješanja ili odjeće. Meso se čisti, nareže, a zatim zamrzava za buduća jela – otkriva Beka.

Beka je priznala da je njezina odluka da prikaže svoju lovinu nešto što ne mogu svi razumjeti, ali tvrdi da pokazuje poštovanje prema životinji dopuštajući joj da je se zapamti i cijeni njezina ljepota. Nada se da će njezina priča nadahnuti ostale roditelje da uključe svoju djecu da budu više na otvorenom te je rekla, iako se ne može očekivati ​​da svi u lovu budu uspješni, da su važna sjajna sjećanja nakon takvog iskustva.

Pogledajte kako lako izračunati koji SPF faktor vam odgovara:

Komentara 4

MM
Marljivi mrav
14:25 30.07.2020.

Bravo. Podrška mamici. 👍

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
15:18 30.07.2020.

zdrav odgoj, puna podrška

LI
linj
13:00 01.08.2020.

Pa sasvim prirodno, to jedino nemogu shvatiti oni koji su odrasli između 4 betonska zida, i koji misle da meso i sl. proizvodi rastu na policama supermarketa. Osobno sam doživio kad je gradsko dijete vidjelo koljinje na jesen na selu pa skoro doživilo slom, a pored djeca sa sela u čudu gledala kaj je ovom, ko da je vidio marsovce. 😁😁😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije