Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne propustite novi broj magazina Diva Style

Luca Rubinacci ekskluzivno za novi broj Dive Style

Diva Style
Foto: VL
1/2
27.03.2015.
u 10:30

Što povezuje Kabali šešire, "napuljski stil" Rubinacci, prvu zagrebačku patisserie MakNaKonac i proizvode mladog produkt-dizajnerskog para Lugonja–Havranek. Diva Style vam u novom broju donosi priče o znanju, kvaliteti i kreativnosti koje su temelj njihova uspjeha.

Kimono je IT komad sezone, a Japan je trenutna inspiracija i Nadi Kobali, heroini avangardnih 80-ih, čiji su šeširi prave male skulpture, a ona je kiparica koja im udahnjuje dušu. Odrasla u obitelji u kojoj kitničarska tradicija datira još iz 1905., Kobalica se i sama pronašla u ovom zanatu koji je pretvorila u umjetnost. Umjetnički dizajn u svom salonu prilagođava širokoj publici, ali uspijeva ostati nekomercijalna, uvijek nova i drugačija, a opet prepoznatljiva. Za najvjernije klijente izrađuje šešire po mjeri baš kao što glasovita krojačka kuća Rubinacci koja je proslavila tzv. napuljski stil, izrađuje odijela po mjeri. "Veliki je krojač onaj koji klijenta osobno poslužuje", izjavio je u intervjuu koji je dao ekskluzivno za novi broj Diva Stylea Luca Rubinacci.

Mladi kreativni direktor nastavlja razvijati obiteljski posao, a tvrtki je zapošljavanjem mladih ljudi i pokretanjem konfekcijske, suvremenije i ležernije linije dao novi polet. Svoj stil opisao je kao onaj koji se stalno razvija i mijenja. Usporedivši se sa sladoledarom koji mora probati različite okuse da bi napravio dobar sladoled, navodi da mora isprobati svaki stil kako bi sam vidio kako nešto stoji i izgleda.

Isprobavanje različitih okusa dio je svakodnevice i Petri Jelenić, vlasnici prve zagrebačke patisserie MakNaKonac, na čijem su meniju mala remek-djela. Svaki Petrin kolač ima svoju priču. Iza njega stoji puno promišljanja, razgovora, pokušaja, pogrešaka... a tek potom ukrašavanje i izlaganje. Novinarki Diva Stylea Petra je otkrila da u njezinu "butigu" može samo najbolje – domaće, neprskano, organsko... Ekstraktima i umjetnim aromama ulaz je zabranjen. Kvaliteta, kreativnost i znanje ključ su Petrina, ali i uspjeha mladog produkt-dizajnerskog para Kristine Lugonje i Filipa Havraneka, koji stvaraju proizvode što odišu "poetičnim minimalizmom". Ovi "dobri kućni duhovi" autori su niz domišljatih kreacija, od kojih su najpoznatije kristalne svjetiljke Plami. Kako izgleda taj majstorski ručni rad otkrijte u novom broju Diva Stylea.

Prvi put na tržištu samo uz novi Diva Style potražite novu Max Factor maskaru za samo 59,90 kuna. Čitajte novi Diva Style očima dive.

Foto: VLm

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije