Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranski biseri Lopud i Vis

Lopud istražite pješice - automobila tu nema

Marko Lukunic/PIXSELL
09.11.2020.
u 13:56

Na otoku se isplati razgledati i utvrdu Sutvrač koja se nalazi na najvišoj točki Lopuda, tu je i mjesni perivoj iz 19. stoljeća, franjevački samostan obnovljen 2018. godine...

Ma nema vam tu korone. Šuškalo se da je jedna osoba morala biti u samoizolaciji, ali to je sve – pričao nam je tako u rujnu “domorodac” s otoka Lopud dok nas je u svom taksi golf-vozilu vozio do pješčane plaže Šunj, baš one zbog koje Lopud ljeti posjećuju tisuće turista, ali i Dubrovčana.

No otok se isplati posjetiti i izvan sezone. Najjednostavniji način je Jadrolinijinim brodom Postira koji kreće iz luke Gruž, a povratna karta iznosi 38 kuna po osobi. Plovidba traje oko 55 minuta, a putem se staje i na Koločepu te Šipanu. Tijekom ljetnih mjeseci do plaže Šunj, koja je na drugoj strani otoka, može se i već spomenutim golf-vozilima, što je, uz bicikl, i među otočanima najpraktičnije sredstvo prijevoza na Lopudu, jer automobila – nema.

Cijena vožnje je 15 kuna po osobi. Ipak, kad ste već na otoku koji je ujedno poznat i po bujnoj vegetaciji, najbolje je prošetati se.

Do plaže vam, ovisno o brzini hoda, treba od 20 minuta do pola sata i nema straha da ćete zalutati jer je put dobro obilježen. S obzirom na to da je već u rujnu većina kafića i restorana bila zatvorena, preporuka je da hranu i vodu ponesete sa sobom ili se osnovnim potrepštinama možete opskrbiti i u jedinom otočkom dućanu.

Na otoku se isplati razgledati i utvrdu Sutvrač koja se nalazi na najvišoj točki Lopuda, tu je i mjesni perivoj iz 19. stoljeća, franjevački samostan obnovljen 2018....

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Najjednostavniji način za dolazak na otok je Jadrolinijinim brodom Postira koji kreće iz luke Gruž, a povratna karta stoji 38 kuna po osobi. Plovidba traje oko 55 minuta.,a putem se staje i na Koločepu te Šipanu

Na otoku se isplati razgledati i utvrdu Sutvrač koja se nalazi na najvišoj točki Lopuda, tu je i mjesni perivoj iz 19. stoljeća, franjevački samostan obnovljen 2018. godine...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije