Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neka su bizarna

Zaposlenici su podijelili najčudnija pitanja koja su ih poslodavci pitali na razgovorima za posao

Shutterstock
07.07.2023.
u 09:30

Razgovori za posao često mogu uključivati ​​neka stvarno nasumična pitanja na koja niste očekivali da ćete morati odgovoriti, ali srećom stručnjaci su podijelili što učiniti ako se u tim situacijama osjećate neugodno.

Razgovori za posao mogu čak i najsamouvjerenije ljude ostaviti znojnih dlanova, pitajući se kako se najbolje prodati i rade li doista dobar posao. Ali, što učiniti kada vam poslodavac dobaci apsolutnu krivu loptu koju niste očekivali? Ponekad, bez obzira na to koliko istražujete tvrtku ili pripremate svoje odgovore na generička pitanja, mogu vas pitati nešto potpuno nasumično - ostavljajući vas potpuno zatečenim i pitajući se kako odgovoriti, prenosi Mirror.

Mentorska platforma, PushFar, otkriva najčudnija pitanja koja su korisnicima Reddita postavljali na razgovoru za posao, a neka od njih su bizarnija nego što biste očekivali. Naravno, kada su u pitanju razgovori za posao, važno je isticati se iz gomile, a istovremeno prikazati najbolju verziju sebe. Potpuno je normalno osjećati se nervozno, a istraživanje pokazuje da je nevjerojatnih 93% ljudi priznalo da se osjeća tjeskobno prije intervjua.

VEZANI ČLANCI: 

U današnje vrijeme, bez obzira na to koliko se pripremate, čini se da poslodavci razmišljaju izvan okvira kada su u pitanju pitanja - pa se čini nemoguće pripremiti se. PushFar je otkrio top 15 najčudnijih pitanja koja su korištena tijekom procesa intervjua.

  1. 'Koja je tvoja Uber ocjena?'
  2. 'Kako se nosiš s...glupim ljudima?'
  3. 'Da ste voće ili povrće, što biste bili i zašto?'
  4. 'Da možete biti bilo koji od originalnih 150 Pokémona, kojeg biste odabrali?'
  5. 'Vjerujete li u izvanzemaljce?'
  6. 'Kako ste razriješili posljednju svađu s radnim kolegom?'
  7. 'Da možete biti bilo koji kuhinjski pribor, što biste bili?'
  8. 'Što bi tvoj neprijatelj rekao o tebi?'
  9. 'Da možete biti pas, koje biste pasmine bili?'
  10. 'Koja je tvoja unutarnja životinja?'
  11. 'Reci mi dobar vic.'
  12. 'Da si drvo, kakvo bi drvo bio?'
  13. 'Da možete biti dio McDonald's happy meala, koji dio biste bili i zašto?'
  14. 'Želiš li ovaj posao ili ti treba ovaj posao?'
  15. 'Uvjeri me da pogledam tvoj omiljeni film.'

VEZANI ČLANCI: 

Ed Johnson, glavni izvršni direktor tvrtke PushFar, komentirao je: 'Podsjetite se da je svrha intervjua prodati sebe i pokazati svoje najbolje lice kako biste potencijalnom poslodavcu pokazali da odgovarate njegovoj organizaciji. Iako vas čudna pitanja mogu uhvatiti nespremnog, važno je ostati vjeran sebi i samouvjeren - zabavite se s pitanjem i, ako možete, vratite ga na svoje iskustvo i vještine. Osim toga, upamtite da je intervju dvosmjeran proces, a ispitivač bi trebao dati sve od sebe da vas privuče, pa ako se zbog bilo kojeg pitanja osjećate neugodno, sjetite se da možete otići'.

Vole luksuzan život: Ovi horoskopski znakovi su najveći materijalisti!

 

Komentara 1

VS
vrbe.sadim
12:17 07.07.2023.

Može li nam cijenjena "autorica" c/p napisa pojasniti što znači izraz "nasumično", posjedujem nekoliko rječnika hrvatskog jezika (počev s Parčićevim iz 1901.) i niti u jednom ne piše ništa o tom izrazu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije