Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Liječnik otkrio jednu stvar koju trebate napraviti prije spavanja kako bi se ujutro probudili odmorni

Imate li ovu naviku?
27. travnja 2021. u 16:30 1 komentara 26344 prikaza
Foto: Shutterstock

Liječnik NHS-a, Karan Raj, putem društvenih mreža dijeli savjete za zdravlje, ali i razna otkrića. Nedavno je, u novom videu na TikToku, objasnio kako prozor, otvoren ili zatvoren, utječe na kvalitetu sna.

Glavni kirurg i predavač na Sveučilištu Sunderland kaže kako biste, ako se želite naspavati, trebali otvoriti prozor prije nego legnete. Ako je protok zraka loš u spavaćoj sobi, vjerojatno ćete se svakodnevno buditi mrzovoljni i bez energije.

"U zatvorenim prostorijama povećat će se razina Co2, a samim time pokvariti REM fazu sna koja je najbitnija jer se tada najčvršće spava. Mogli biste se i često buditi, a kako biste to spriječili otvorite prozor, barem na kip."

Pogledajte video:

@dr.karanr

A secret sleep trick ##sleep ##schoolwithdrkaran ##learnontiktok ##dream ##insomnia

♬ clair de lune ethereal remix - Trey Phills

Osim otvorenog prozora, prema NHS-u, odrasla osoba treba između 6 i 9 sati sna svake noći kako bi bila odmorna te kako bi dobro funkcionirala, prenosi The Sun. 

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1 / 5
Ova fotografija prikazuje čak 18 poza u kojima ljudi spavaju i izazvala je bezbroj komentara na internetu. Smijeh je izazvala poza 13 uz komentare čuđenja "Tko uopće spava ovako?"
Za istraživanje Posao iz snova: Traže ljude koji bi svako popodne spavali, a mogu se prijaviti i Hrvati! I to na nekoliko načina Ako loše spavate, smanjite unos ove namirnice - narušava kvalitetu sna! Rijetka pojava Tinejdžerica spava po 13 sati, a nekada i cijeli tjedan - još uvijek ne znaju što joj je!
NA MORU
Imamo fotografiju: Evo kako je predsjednik Milanović izgledao u mladosti
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti