Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Liječnica otkrila: Ovo su jedine namirnice koje trebate jesti navečer!

Shutterstock
22.01.2024.
u 15:30

Održavajte zdravu težinu i bolje spavajte uz ove zdrave grickalice

Istraživanja pokazuju da nije važno samo što jedete, već je važno i kada jedete. Kasnovečernje jedenje povezano je s višim stopama pretilosti, čak i kada su svi ostali čimbenici kontrolirani. Nina Vujović, istraživačica u Programu medicinske kronobiologije u Brigham and Women's Hospital, pomogla je u vođenju jedne takve studije na tu temu. "Otkrili smo da jedenje četiri sata kasnije čini značajnu razliku u razini naše gladi, načinu na koji sagorijevamo kalorije nakon jela i načinu na koji skladištimo masnoću", rekla je za Harvard Health Publishing 2022. godine.

Janine Bowring, naturopatska liječnica i kreatorica sadržaja, nedavno je na TikToku objavila da postoje samo tri namirnice koje biste trebali jesti noću, a koje neće negativno utjecati na vašu težinu ili zdravlje. Zapravo, dolaze s velikim prednostima koje vjerojatno ne želite propustiti, piše Best Life

VEZANI ČLANCI:

Bowring upozorava da je najbolje izbjegavati obroke kasno navečer jer to može utjecati i na vašu težinu i na spavanje. No, ako baš morate jesti navečer, najbolje je da to budu orašasti plodovi. Ona preporučuje da pojedete malu šaku orašastih plodova - badema makadamije ili lješnjaka. Te će vam namirnice dati i proteine i zasite masti pa nećete biti gladni prije spavanja, objasnila je.

Orašasti plodovi: Prema Klinici Mayo, postoji nekoliko načina na koje uključivanje orašastih plodova u zdravu prehranu može poboljšati zdravlje vašeg srca i cjelokupno zdravlje. “Istraživanje je pokazalo da česta konzumacija orašastih plodova smanjuje razinu upale povezane sa srčanim bolestima i dijabetesom”, objašnjavaju njihovi stručnjaci.Točnije, orašasti plodovi mogu poboljšati zdravlje arterija, smanjiti upalu povezanu sa srčanim bolestima, smanjiti rizik od krvnih ugrušaka, smanjiti rizik od hipertenzije i smanjiti razinu “lošeg kolesterola”.

VEZANI ČLANCI: 

Sjemenke: Bowring preporučuje jesti sjemenke ako osjećate potrebu za grickalicama prije spavanja. Oni su slični orašastim plodovima po svom prehrambenom profilu: bogati su vlaknima, zdravim masnoćama, proteinima i vitaminima. Ona dodaje da sjemenke suncokreta mogu biti posebno korisne jer su prepune minerala pa vam mogu pomoći u spavanju.

Zlatno mlijeko: Posljednja opcija koju preporučuje ova naturopatska liječnica jest "zlatno mlijeko” koje može biti izuzetno korisno ako se popije prije spavanja. Ovo je obično domaća mješavina biljnog mlijeka, kurkume i drugih začina. Bowring ga radi od mlijeka od orašastih plodova, kurkume i cimeta, a najčešće koristi bademovo mlijeko. “Zagrijte mlijeko i popijte napitak neposredno prije spavanja. Fantastično je za dobar san, kurkuma je bogata antioksidansima, a napitak djeluje i protuupalno.”

Konzumiranje previše soli može oslabiti imunitet, tvrdi novo istraživanje! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije