Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽIVANJE

Kvalitetna masaža uklanja bol jednako kao i lijekovi

'MASAZA02_nnn_met_021110'
'Picasa 3.0'
04.02.2012.
u 14:39

Dobra masaža za organizam čini puno više od pukoh opuštanja mišića, tvrde znastvenici

Ugodna masaža najbolje je što možete napraviti za sebe ako se osjećate iscprljeno ili se samo želite malo nagraditi. Znastvenici su naime otkrili kao dobra masaža za organizam čini puno više od pukoh opuštanja mišića.

- Masaža smanjuje upale na molekularnoj razini, odnosno na neki način imitira djelovovanje tableta protiv bolova. Također potiče rast novih mitohondrija, stvaratelja energije u stanicama., stoji u navedenom istraživanju objavljenom u časopisu Science Translational Medicine.

Olakšanje bolova koje se povezuje s masažama najvjerojatnije uključuje iste mehanizme koje aktiviraju protuupalni lijekovi, tvrde znastvenici.

- Potencijalne dobrobiti masaže mogle bi biti korisne za širi spektar individualnih terapija posebno kod starijih osoba sa mišićnim ili koštanim ozljedama te kod pacijenata sa kroničnim oboljenjima., objasnio je voditelj studije doktor Mark Tarnopolsky sa Sveučilišta McMaster u Kanadi zaključivši kako je njihova studija dokaz da se masaža može opravdano koristiti u medicinske svrhe.

Komentara 3

ZJ
zivot je lijep
18:07 04.02.2012.

Da, prava masaža djeluje na tijelo i duh

KA
karambita
21:05 04.02.2012.

Pa svaka budala zna da je masaza dobra za zdravlje..koji qurac trebaju nekakvi naucnici i doktori da nam to objasnjavaku..stvarno bez veze

CV
cvijece
16:32 05.02.2012.

Pitanje je samo koliko i gdje ima stručnih ljudi za kvalitetnu masažu osim sportskih masera do kojih se ne može doći.U salonima ljepote uglavnom \"masiraju\" nekvalificirane kozmetičarke koje nemaju niti osnovnog znanja o anatomiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije