Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNA IDEJA!

Kuharica otkrila odličan trik za prženje slanine: 'Bit će hrskavija i masnoća neće prskati na sve strane!'

Tik Tok
24.09.2022.
u 07:00

Objasnila je da je sve što trebate napraviti staviti slaninu u tavu i zatim dodati vode, tek toliko da prekrije slaninu

Mnogi vole pojesti hrskavu slaninu ujutro za doručak, no ne znaju svi kako postići onu savršenu hrskavost. Osim toga, proces pripremanja ove hrane često zna biti i vrlo neuredan zbog prskanja masnoće. No, jedna kuharica podijelila je svoj način pečenja slanine s kojom će ona biti najukusnija i najhrskavija ikad, a pritom neće biti ni toliko nereda, piše The Sun.

Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi:

1/5

Objasnila je da je sve što trebate napraviti staviti slaninu u tavu i zatim dodati vode, tek toliko da prekrije slaninu. Tada je to i demonstrirala, uzevši čašu i napunivši ju vodom iz slavine, a zatim ju je ulila u tavu. Objasnila je da dodavanje vode u slaninu tijekom pečenja čini dvije stvari, stvara hrskavu slaninu i također sprječava da masnoća prska izvan tave. 

- Pecite slaninu dok sva voda ne ispari. Možda tako traje malo duže, ali stvarno se isplati - rekla je kuharica. 

 

@jennifervalentyne Bacon Hack #crispybacon #hack #tip ♬ Back In Black - AC/DC

Mnogi korisnici bili su oduševljeni trikom, te su joj u komentarima zahvaljivali što ga je podijelila.

- Moram ovo probati odmah danas - napisao je jedan korisnik.

-  Imala sam sumnje prema ovoj metodi, ali isprobala sam i slanina je odlična, hvala vam - dodala je druga. 

Neki korisnici zabrinuli su se zbog miješanja vode s uljem, no kuharica je u komentarima objasnila da se voda kuha prije nego što se masnoća pretvori u tekućinu.

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!  

Komentara 7

DM
drazen.muhvic
18:56 25.09.2022.

Ako mi se jede kuhana slanina onda si kupim kuhani hamburger, a ne kuham je sam u tavi (živio tiktok)...

MA
maorioni
08:56 25.09.2022.

Kad se peče slanina stavi se samo slanina, ne stavlja se ulj! Zar slanina nije dovoljno masna? Ovo s vodom, ako voda orekrije slaninu, je uhanje! Ti nije malo vode nego da prekrije!

DO
doberdedec
13:18 24.09.2022.

A i zaljevanje špeka nije prženje već dinstanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije