Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Koru od naranče uvijek bacite u smeće? Nemojte, evo za što je sve dobra i kako je možete iskoristiti

shutterstock
21.10.2021.
u 07:00

Izrada vlastitog sredstva za čišćenje od narančine kore jednostavan je način da istodobno smanjite otpad i uštedite novac

 Kad jedemo naranču, uživamo u sočnim kriškama, a kore bacamo. Međutim, kako otkriva Bright Side, te kore možemo iskoristiti, pa bismo možda trebali dobro razmisliti prije nego što ih bacimo u smeće.

Izbjeljivanje zuba
Kad razmišljamo o tome što znači imati sjajan osmijeh, prva misao obično su bijeli zubi. Narančine kore sadrže prirodni spoj nazvan limunska kiselina koji se često dodaje pasti za zube, a može vam pomoći da zube učinite biserno bijelima. Jednostavno svoje zube jednom tjedno oribajte narančinom korom i isperite.

Pojeli čak 30 kg naranča u pola sata i to kako bi izbjegli plaćanje naknade:

1/2

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje
Izrada vlastitog sredstva za čišćenje od narančine kore jednostavan je način da smanjite otpad i uštedite novac. Možete ga upotrijebiti za čišćenje prozora, ploča za kuhanje... Jednostavno u jednu bocu ulijte malo alkoholnog octa i dodajte narančine kore. Smjesu držite u hladnjaku nekoliko tjedana i s vremena na vrijeme protresite.

Odbijanje insekata
Osušite malo narančine kore. Napunite bocu s raspršivačem vodom i dodajte joj osušene kore naranče. Poprskajte ga kad god trebate!

Riješite se neugodnih mirisa
Jasno je da nitko ne uživa u mirisu nogu, iako je to normalno i vrlo često. Još jedna izvrsna uporaba narančinih kora jest stavljanje kore u svaku cipelu preko noći i uživanje u svježem mirisu citrusa ujutro dok oblačite cipele.

Gdje je nestao nachos umak od sira u kinima? Cinestar nam kaže: Za sve je kriva pandemija!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije