Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti

Koristite vodootporni make up? Ovo je dobro znati...

Make up
Foto: Getty Images
1/4
08.07.2019.
u 09:12

Vodootpornu šminku nije preporučljivo nanositi svaki dan, već za posebne prigode kada želite da vam šminka izdrži čak i kišu!

Vodootporna šminka idealna je za vruće ljetne dane ili posjete bazenu, stoga je važno znati kojim preparatima je pravilno ukloniti nakon upotrebe. Uklanjanje vodootporne šminke proizvodima za uklanjanje obične šminke najčešće rezultira djelomičnim uklanjanjem, a može uzrokovati iritacije zbog pretjeranog trljanja.

Vodootporna šminka najčešće podrazumijeva vodootpornu maskaru, ruž i puder (tekući ili kompaktan), iako postoje i drugi vodootporni proizvodi (tuš za oči, sjenilo, itd.). Kao što smo već spomenuli, vodootporna šminka ne skida se prilikom odlaska u more ili bazen, a najčešće se koristi kako bi ostala postojana unatoč znoju.

Vodootpornu šminku nije preporučljivo nanositi svaki dan, već za posebne prigode kada želite da vam šminka izdrži čak i kišu!

Prije svega važno je odabrati kvalitetnu vodootpornu šminku i informirati se o njezinim sastojcima, kao i o načinima uklanjanja te šminke.

Vodootporna šminka ima posebne sastojke koji omogućavaju njezinu postojanost. Neki od najbitnijih sastojaka koji blokiraju vodu su vosak, otapala i polimeri. Ako birate vegansku šminku, provjerite u sastojcima radi li se o vosku životinjskog ili biljnog porijekla.

Polimeri omogućuju trajnost vodootporne šminke. Neki od spojeva koji su poželjni na popisu sastojaka, jer nisu štetni za kožu, su akrilatni kopolimer i izododekan.

Vodootporna šminka je intenzivnija i postojanija od „obične“, stoga je važno uložiti u dobar proizvod za odstranjivanje šminke. Nekvalitetni proizvodi i proizvodi koji nisu namijenjeni za vodootpornu šminku mogu dovesti do iritacije kože zbog trljanja i oštećenja trepavica i/ili kože.

Kako je ukloniti pročitajte na portalu Kreni zdravo

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije