Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima li rizika?

Koristite li tuđe slušalice? Doznajte je li opasno

Slušanje glazbe
Getty Images
27.01.2019.
u 07:00

Osim mikroba koji se mogu prenijet preko slušalica, još jedna stvar koja može odbiti od ideje posudbe tuđih je i činjenica da se na slušalice lako prenese i "ušni vosak".

Poprilično je iritirajuća stvar kada vam trebaju slušalice, a shvatite da ste svoje zaboravili.

Bilo da ste na poslu, na predavanjima, kongresu i sl., jeste li ikada upitali nekoga da vam posudi slušalice ili ste jednostavno uzeli nečije kada su vam ponudili? I jeste li se pritom zapitali je li to dobra odluka?

Koža svakog čovjeka je prekrivena mikrobima, većina njih je "neutralna" i bezopasna. Ista je stvar i s ušima. Mikrobi iz ušiju prenose se i na slušalice, piše PushDoctor.co.uk

Osim mikroba koji se mogu prenijet preko slušalica, još jedna stvar koja može odbiti od ideje posudbe tuđih je i činjenica da se na slušalice lako prenese i "ušni vosak".

"Bakterije koje se nalaze u ušima i prenose preko slušalica najčešće su bezopasne, no ne znate jeste li posebno osjetljivi na neku bakteriju koju možete "dobiti" na ovakav način, a koja onda može kod vas izazvati određene zdravstvene probleme poput infekcije, iako je rizik zaista mali za takav scenarij, pojasnila je liječnica Prudence Knight. 

Veći je rizik za vaše zdravlje ako slušate glasnu glazbu preko slušalica, zaključila je. 

Pogledajte i video Reakcija djevojčice kada ugleda oca bez brade

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije