Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li ih primijetili?

Korisnici WhatsAppa zgroženi novim promjenama: 'Bole me oči od ovoga'

shutterstock
25.05.2024.
u 11:20

Meta, tvrtka koja posjeduje WhatsApp, nedavno je uvela promjenu koja ima za cilj održati aplikaciju ‘aktualnom, jednostavnom i pristupačnom’.

Svatko se teško nosi s promjenom – a korisnici WhatsAppa nisu ništa drugačiji. Može biti teško kada se vežete za aplikaciju na telefonu, pogotovo ako je koristite svaki dan. Dakle, kada se dogodi bilo kakva promjena, sigurno ćete je primijetiti. Meta, tvrtka koja posjeduje WhatsApp, nedavno je uvela promjenu koja ima za cilj održati aplikaciju ‘aktualnom, jednostavnom i pristupačnom’, piše Mirror

Ažuriranje, koje ovog mjeseca izlazi na iPhone i Android, uključuje olakšavanje navigacije – uključujući donju navigacijsku traku na Androidu. Ali, promjena koja je zaista zgrozila mnoge korisnike aplikacije za izravnu razmjenu poruka je nova paleta boja – i oni su svoja mišljenja podijelili javno. ‘Moj WhatsApp je upravo pozelenio. Želim povratiti’, napisao je jedan nezadovoljni korisnik aplikacije na X-u, bivšem Twitteru.

 

I nije bio jedini. ‘Moj isto. Ovo je kriminalno’, komentirao je drugi. Treći je napisao: ‘Zašto je WhatsApp promijenio stvari u zeleno? Odmah me naživciralo – nisam za promjene’. Četvrta osoba je dodala: 'Poludjela sam kad se preko noći ažurirao’. 

‘iOS WhatsApp je pozelenio, nije da mi se ne sviđa, ali, malo me bole oči’, napisao je drugi korisnik, a još se netko složio: ‘Moj je pozelenio prošli mjesec. Bio sam ozbiljno ljut. Nisam čak ni išao na WhatsApp do sljedećeg dana. Boja je u početku bila ozbiljno zasljepljujuća’. 

Ali, nekima se novo ažuriranje svidjelo, a jedna je osoba rekla: ‘Novi izgled WhatsAppa? To je kao da klasičnom automobilu date moderan izgled - isti šarm, samo s elegantnijim dizajnom i daškom suvremenog štiha’. Drugi je jednostavno dodao: ‘Sviđa mi se novo ažuriranje WhatsAppa!’.

VEZANI ČLANCI: 

Govoreći o promjenama, Idit Yaniv, voditeljica WhatsApp dizajna u Meti, objasnila je da su uveli ‘novu, dosljednu zelenu paletu unutar aplikacije za jedinstveno iskustvo’. Nastavila je: ‘Razmotrili smo više od 35 različitih iteracija boja, u konačnici uskladivši se s WhatsAppovom kultnom zelenom i odlučivši se za paletu koja omogućuje skladno uparivanje boja u cijeloj aplikaciji. Također smo povećali upotrebu neutralnih boja, što nam je omogućilo da budemo selektivniji o tome gdje i kako se koristi zeleno’. 

Druge promjene uključuju 'tamniji tamni način rada', s fokusom na 'jači kontrakt i dublje tonove za smanjenje naprezanja očiju u slabo osvijetljenim okruženjima', objasnila je Idit. Meta je također ažurirala svoje ikone na ‘zaokruženi, ocrtani stil i, kako bi odgovarale novoj ikonografiji’ i ‘osvježila naše ilustracije i dodala animaciju za razigraniju estetiku’.

VEZANI ČLANCI: 

Korisnici WhatsAppa također bi mogli primijetiti da se originalna zadana pozadina promijenila u chatovima, a postoji i 'novi izgled privitaka' prilikom slanja fotografija i videa na iOS-u. Odgovarajući na zahtjev korisnika za boljim organizacijskim alatima za poruke, također su uveli 'filtere za chat' koji su omogućili ljudima da brže pronađu 'važne razgovore'.

Uništavate li si mobitel? Većina nas radi ove dvije kritične pogreške pri punjenju:

Komentara 1

MO
montello
09:40 26.05.2024.

bolji mi je viber

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije