Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije pokrio 'minimalnu napojnicu'

Konobar ganjao Talijana po ulici zbog premale napojnice: '500 eura nije dovoljno'

shutterstock
16.08.2023.
u 10:30

Konobar je prekorio 'vrlo bogatu' mušteriju i rekao mu da se vrati unutra i plati još 500 eura kako bi dosegao 'minimalni' iznos napojnice od 1000 eura.

Jedan Talijan, dubljeg džepa, ostao je ogorčen nakon što ga je navodno progonio i prekorio bijesni konobar u Saint-Tropezu jer je ostavio samo 500 eura napojnice. Osoblje ga je progonilo do parkirališta restorana u glamuroznom ljetovalištu Francuske rivijere i reklo mu da to 'nije dovoljno'. Konobar je prekorio 'vrlo bogatu' mušteriju i rekao mu da se vrati unutra i plati još 500 eura kako bi dosegao 'minimalni' iznos napojnice od 1000 eura, prenosi Daily Mail.

Francuski prijatelj užasnutog Talijana rekao je: 'Mislio je da je bio velikodušan ostavivši 500 eura, umjesto toga je ukoren. Konobar mu je rekao da to nije dovoljno i da se ipak može malo potruditi da dođe do 1000 eura jer je to dosljednije u približavanju 20 posto ukupnog iznosa njegovog računa'. Talijan je bio toliko uvrijeđen da je navodno rekao svom prijatelju da više nikada ne želi kročiti u Saint Tropez.

VEZANI ČLANCI: 

Incident označava rastuću frustraciju za turiste koji putuju u Saint – Tropez, popularno odredište za odmor za bogataše. Turisti su ispričali kako neki restorani u obalnom gradu zahtijevaju minimalnu potrošnju od 1.500 eura, dok se u drugim dijelovima Francuske rivijere očekuje da će kupci potrošiti najmanje 10.000 eura. 'Tijekom nedavne večeri, restoran koji dobro poznajemo zahtijevao je minimalnu potrošnju od 1500 eura po osobi', rekao je gost koji je dodao da se vjerojatno neće vratiti u Saint-Tropez.

Također je objavljeno da je obitelji u restoranu u Ramatuelleu, južno od Saint-Tropeza, osoblje reklo da minimalna potrošnja za tamošnjim stolom iznosi 100.000 eura. Osoblje restorana čak i provjerava mušterije i ako otkriju da nisu dali dobru napojnicu tijekom prethodnog posjeta, ne bi im dopustili da ponovno rezerviraju stol.

Gradonačelnica Saint-Tropeza, Sylvie Siri, rekla je da je sazvala vlasnike lokalnih restorana na sastanak na kraju ljetne sezone kako bi poboljšali svoje prakse i 'dočekali mušterije na dostojanstveniji način'. Govoreći o tome kako restorani rezerviraju stolove samo za klijente koji pristanu na minimalnu potrošnju, gospođa Siri je rekla: 'To je praksa slična iznudi, oblik reketiranja'.

VEZANI ČLANCI: 

To je najnoviji primjer vrtoglavo visokih troškova uživanja u barovima i restoranima na nekim od najekskluzivnijih europskih ljetovališta. Nedavno je šokiranim gostima naređeno da restoranu plate 20 eura za rezanje rođendanske torte. Obitelj je donijela tortu sa sobom za proslavu u Palermu na Siciliji. No, posjetitelji su bili zapanjeni kada su otkrili da im je naplaćeno 20 eura za rezanje.

Prošli tjedan gosti u drugom restoranu u Italiji bili su šokirani nakon što su im konobari naplatili 2 eura za prazan tanjur kako bi njihova kći mogla probati tjesteninu. Talijani su se požalili restoranu zbog neobične naplate, a osudio ju je čak i regionalni guverner.

Nekoliko nezadovoljnih turista oglasilo se na internetu i izrazilo svoj šok zbog pretjeranih računa u barovima i restoranima na brojnim europskim destinacijama za odmor. Tako je paru koji je tražio dodatnu žličicu kako bi mogli podijeliti desert naplaćeno je 1,50 eura, a bar na jezeru Como naplaćuje dodatnih 2 eura ako netko prepolovi i podijeli svoj sendvič.

Iznenadila se kada je vidjela uslugu koju su joj naplatili u restoranu: 'Nisam znala da to postoji!'

 

Komentara 11

GA
Gastarbeiter2
13:20 16.08.2023.

Ovo je lijepa vijest, još imamo prostora na gore što se tiče našeg turizma.

Avatar Asterix
Asterix
11:41 16.08.2023.

Niste napisali što se dobije za tih 100 000 eura. Serviraju hranu na Porscheu pa ga nakon večere poneseš kući?

FR
franco1
16:08 16.08.2023.

Sada nastavite pisati kako je kod nas skupo. Skupo je za prosjecnog, niza srednja klasa potrosaca i takve i ne zelimo da dodju. Samo cijenama treba ograniciti ovu navalu svakojakih turista koji tjeraju ljude sa "privatnih" plaza, kupaju se po izvoru Cetine, pi**ju i rigaju po javnim mjestima, ne postuju arheoloske vrijednosti i kulturu domacina. Pisati im sto vise kazni i to neka onda puni proracun. S vremenom ce ih biti sve manje, a dolazice samo oni koju mogu i koji nece zaliti potrositi za kvalitetu. To ce onda prisiliti i domace da dizu kvalitetu smjestaja i ponude, a ne iznajmljivati kojesta sklepano od garaza i sobe golih, bijelih zidova i namjestajem 1980. Ako pogledate bolje, najprije i najlakse se iznajme upravo oni najluksuzniji i najskuplji apartmani i hoteli. Nije problem cijena, vec da li gost osjeca da je za ono sto je platio dobio i realnu vrijednost, a ne doci u restoran npr. i platiti puno, a dobiti smrznutu, a ne svjezu ribu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije