Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Komentari gore: Što naši čitatelji misle o filozofiranju oko naručivanja kave!

"Ne kaže se badava da nije za konobara svatko", napisao je jedan korisnik, a mnogi su dodali da uz taj posao treba biti "psihijatar, animator i liječnik"
15. studenoga 2018. u 12:41 13 komentara 4339 prikaza
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Jučer smo objavili jednu konobarsku priču na temu o kojoj se uvijek može razgovarati – kava. Alen je na svom Facebook profilu napisao što ga sve muči kad su gosti u pitanju, odnosno točnije, kad naručuju kave. Tekst možete pročitati u nastavku: 

"Cappuccino bez pjene" I gosti su nemogući: Konobar otkrio narudžbe kave koje ga izluđuju!

Na Facebooku Večernjeg lista ova je tema potaknula pravu raspravu, a mi smo izdvojili neke od najboljih komentara. 

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

"Ja radim 12 godina kao konobar i ovo je istina, s nekim ljudima je nemoguće raditi, za današnje konobarenje moraš biti dobar psiholog, animator, doktor, a usto i umjetnik kakve sve narudžbe dolaze..."

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

"Hehehe umirem predobro i svaki dan se susrećem s istim s*anjima!!! Osobno mi je najdraža "mala kava u velikoj toploj šalici onako do pola s tri, pazite doslovno tri kapi hladnog mlijeka i žličica pjene na vrh" ono WTF!??? Jesi ti čovječe normalan!!!! Stvarno bi ubila kad to čujem!!! Ono, oduzeo mi je pola smjene dok je to izgovorio, a zapamtila sam prve dvije riječi"

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

"Ljudi moraju tako naručivati jer većina ne zna napraviti kavu. Obično se dobije mlijeko s kavom, a ne obrnuto. A o pjeni da ne govorim jednom je to bio kapučino, koji se valjda mora piti žlicom. Pred konobarom sam okrenula šalicu naopako da vidi da je to sama pjena, donio je drugi naravno...", napisala je jedna korisnica. 

Drugi su se osvrnuli na goste koji na svakakve načine pokušavaju proći jeftinije: 

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

"Situacija: daj mi dec bijelog i dec mineralne u istu čašu, donesem, otkucam račun: gemišt - 12 kn... Gost reagira: ali nisi mi dobro donio. Tražio sam dec vina i dec mineralne u istu čašu, a ne gemišt... U cjeniku je gemišt 12, deci vina 8, a deci mineralne 2 kune... Evo vam vaši super gosti :D"

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

Objava je do završetka ovog članka skupila gotovo tisuću komentara, a većina se slaže da ''izvolijevanje'' kod naručivanja kave zaista nije poželjno. "I meni ti filozofi idu na nerve kamo li ne konobarima. U čemu je poanta? Ono, daj mi jednu kratku, ali u veliku šalicu i druge šeme. Šta postižeš? Jednostavno naruči s jelovnika i gotovo."

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

Drugi koji se bave konobarenjem uspjeli su zadržati mir. "Meni nikad nije smetalo. Znam kakvi su ljudi pa se nisam obazirala previše na te stvari. Dok sam to radila to sam voljela. Tako da samo ovi koji nisu za rad s ljudima ne mogu da rade u ugostiteljstvu i oni koji ne vole taj posao. Zna se odmalena kako je raditi s ljudima."

U jednom su se zaista svi složili, a to je da konobar stvarno ne može biti svatko.

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

"Ne kaže se đabe da za kelnera nije svatko. Nisam ni ja. Treba imati konjske živce." 

"Bome svaka čast svakome tko radi taj posao."

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

No, oglasili su se i gosti koji su se požalili i na konobare. "Nisam pročitala sve do kraja, većinu jesam i isto tako kao potrošač mogu reći da ima i vas konobara svakakvih iako se ne može generalizirati. Ovo pod 'ja bi svoju kavu' pretpostavljam da je rekla ili izrekla osoba koja svakodnevno dolazi u 'svoj' kafić pa imaju takav odnos da konobar već zna kakvu kavu pije. A drugo, pojedini konobari isto tako ne znaju i gledaju te u čudu kad tražiš Nescafe u granulama, naglasiš u granulama i onda ti donese cappuccino"

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook "Najjača narudžba nakon 22 godine staža, 2 dc vina i 2 dc mineralne i deci mlijeka sve zajedno u krigli molim sa 3 kocke friškog leda... Hvala"

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

"Sve ovo sam mogla podnijet ali kad mi dođe osoba koja misli da je bogom dana i kaže, može jedan EKSPRESO. Može majstore EKSPRESNA karta u jednom smjeru."

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook "Sve sam mogao progutat dok mi prvi put nisu naručili "bebićino"... to me dotuklo"

Ali na kraju, jedna korisnica je otkrila "tajnu". 

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

"Moj muž konobari već 23 godine i zadnjih desetak godina svima nosi iste kave, a pošto izgleda kao neki ludi zaštitar svima paše njegova kava i nitko se ne žali :)"

Kumice s Dolca ispričale su nam sve što znaju o Kardashiankama

 

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • Avatar Le-Freak
    Le-Freak:

    Budimo ljubazni svi i konobari i gosti i sve je ok! Nema veze koliko je cudan konobar koliko cudan gost dok se drze neke pristojnosti nemoze bit problematicnih nego samo smjesnih situacija.

  • Avatar Manolique
    Manolique:

    Tko god radi s ljudima ima slične dogodovštine, od prodavača cipela do liječnika. Meni kava dođe više kao automat za parking, da mogu sjest i popričat s nekim, rijetko mi sama kava preuzima pažnju osim ako nisu ekstremi tipa doslovno ... prikaži još! desetak kapi na dnu mikrošalice za 12 kuna tako da mi je komunikacija s konobarom štura u stilu kao između Plenkija i Kolinde.

  • Avatar MilanZoranovic
    MilanZoranovic:

    ovo su fake postovi, sve ista osoba pisala..