Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE OTKRILO

Koliko često se trebate vagati ako želite smršavjeti

vaga
Foto: Thinkstock
13.03.2017.
u 21:47

Prvotno se vjerovalo da često vaganje samo stvara pritisak, ali novo istraživanje sugerira da to donosi i rezultate

Ako se borite s težinom, vaša vaga vam je zasigurno najgori neprijatelj. Stručnjaci su prije par godina podržali ovu ideju, tvrdeći da vaganje donosi više tereta nego koristi. 

Ipak, cjelogodišnja studija objavljena nedavno u časopisu International Journal of Obesity utvrđuje da je vrijeme da se krenete vagati koliko god da su vas prethodne studije odgovarale od toga. 

Ističu da žene koje su se vagale jednom tjedno, nisu uspjele  smršaviti. Nisu pazile i nisu znale ništa o svojoj težini. Dok s druge strane, žene koje su se vagale svaki dan, uspjevale su kontrolirati unos kalorija. 
Stoga je savjet liječnika da se vagate svaki dan ili barem svaki drugi dan kako biste bili svjesni svojih kilograma. 

Ako se uistinu odlučite vagati svaki dan, držite ove savjete na umu:

1. Važite se svaki dan u isto vrijeme

Važno je imati na umu da se vaša težina mijenja svaki sat vremena na temelju više čimbenika: hrane koju jedete, tekućina koju unosite, vaše fizičke aktivnosti i tako dalje. 

2. Zapamtite da vaša težina nije samo brojka na vagi

Indeks tjelesne mase vam treba biti mjera za vašu idealnu težinu. 

3. Znajte da postoje i drugi načini kontroliranja vaše težine

Ako vam svako novo stajanje na vagu stvara više zla nego dobra, onda definitivno možete prijeći na neki drugi načini, primjerice koristiti metar kako bi izmjerili opseg svoga struka. 

>>U Hrvatskoj je debelo 35 posto djece od 8 do 9 godina

Ključne riječi

Komentara 1

LA
LavH
22:38 13.03.2017.

Savjet liječnika je "da se vagate" svaki dan...Koji je to jezik vagate, valjda se važemo, a ne vagamo?! U koji razred ide autor članka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije