Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Klinika za tumore dobila novi UZV uređaj, ali nedostaju još dva

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je kako je Klinika za tumore najjača institucija u liječenu karcinoma dojke u Hrvatskoj, u kojoj se godišnje operira više od tisuću zloćudnih bolesti dojke, a kroz ambulante prođe golemi broj pacijentica.
07. rujna 2018. u 14:57 2 komentara 904 prikaza
Donacija UZV uređaja Klinici za tumore
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/7

Udruga Europa Donna, koja okuplja žene oboljele od raka dojke, darovala je Klinici za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice ultrazvučni aparat (UZV)  za rad jednodnevne dijagnostike, a sredstava za kupnju u iznosu od 260.000 kuna prikupljena su zahvaljujući humanitarnoj akciji tvrtke "dm".

rak dojke veliko otkriće Brojne žene s ranim tumorom dojke mogu izbjeći kemoterapiju

"To je poklon naše udruge Klinici kako bismo nesmetano nastavili rad naše jednodnevne dijagnostike. Riječ je o projektu koji smo započeli prije pet godina s ciljem da se sve pacijentice sa sumnjivim nalazima pregledaju u jednom danu. Većina onog s čim dođu je benigno pa im je jako važno da nakon obavljenih pretraga mogu doma zadovoljne i da znaju da im nije ništa. Kod onih kod kojih se otkriju karcinomi važno je da znaju da je posvećenost njima apsolutna i da ulaze u hitnu proceduru", kazala je predsjednica udruge Europa Donna Vesna Ramljak.

Istaknula je kako se godišnje u Klinici za tumore napravi 14.500 UZV-a dojke te operira najveći broj slučajeva karcinoma dojke u Hrvatskoj. S novim UZV-om sada mogu raditi na ukupno tri ultrazvučna aparata, no nedostaju još najmanje dva, kazala je Ramljak.

VELIKA BORBA Rak dojke joj je dijagnosticiran četiri puta, evo što ju je bolest naučila

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je kako je Klinika za tumore najjača institucija u liječenu karcinoma dojke u Hrvatskoj, u kojoj se godišnje operira više od tisuću zloćudnih bolesti dojke, a kroz ambulante prođe golemi broj pacijentica.

U cijelom KBC-u trenutno je više od 60 UZV-a koji se već dugo koriste i potrebno je njihovo stalno zanavljanje, no to ovisi o dostupnim sredstvima i procjeni nadležnih, kazao je Zovak.

Žena VELIKO OTKRIĆE Znanstvenici otkrili zašto se rak vraća u smrtonosnom metastatskom obliku

Istaknuo je važnost prevencije i preventivnih pregleda dojki, koje promovira udruga Europa Donna.

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • malena1983:

    Molim argumente, znam žene koje su se tamo lijecile i prije 15 god i žive su.

  • trabant7:

    Klinika za tumore je nažalost najlošija ustanova za liječenje karcinoma u Zagrebu.