Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donacija

Klinika za tumore dobila novi UZV uređaj, ali nedostaju još dva

Donacija UZV uređaja Klinici za tumore
Foto: PR FOTO
1/7
07.09.2018.
u 14:57

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je kako je Klinika za tumore najjača institucija u liječenu karcinoma dojke u Hrvatskoj, u kojoj se godišnje operira više od tisuću zloćudnih bolesti dojke, a kroz ambulante prođe golemi broj pacijentica.

Udruga Europa Donna, koja okuplja žene oboljele od raka dojke, darovala je Klinici za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice ultrazvučni aparat (UZV)  za rad jednodnevne dijagnostike, a sredstava za kupnju u iznosu od 260.000 kuna prikupljena su zahvaljujući humanitarnoj akciji tvrtke "dm".

"To je poklon naše udruge Klinici kako bismo nesmetano nastavili rad naše jednodnevne dijagnostike. Riječ je o projektu koji smo započeli prije pet godina s ciljem da se sve pacijentice sa sumnjivim nalazima pregledaju u jednom danu. Većina onog s čim dođu je benigno pa im je jako važno da nakon obavljenih pretraga mogu doma zadovoljne i da znaju da im nije ništa. Kod onih kod kojih se otkriju karcinomi važno je da znaju da je posvećenost njima apsolutna i da ulaze u hitnu proceduru", kazala je predsjednica udruge Europa Donna Vesna Ramljak.

Istaknula je kako se godišnje u Klinici za tumore napravi 14.500 UZV-a dojke te operira najveći broj slučajeva karcinoma dojke u Hrvatskoj. S novim UZV-om sada mogu raditi na ukupno tri ultrazvučna aparata, no nedostaju još najmanje dva, kazala je Ramljak.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je kako je Klinika za tumore najjača institucija u liječenu karcinoma dojke u Hrvatskoj, u kojoj se godišnje operira više od tisuću zloćudnih bolesti dojke, a kroz ambulante prođe golemi broj pacijentica.

U cijelom KBC-u trenutno je više od 60 UZV-a koji se već dugo koriste i potrebno je njihovo stalno zanavljanje, no to ovisi o dostupnim sredstvima i procjeni nadležnih, kazao je Zovak.

Istaknuo je važnost prevencije i preventivnih pregleda dojki, koje promovira udruga Europa Donna.

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

 

Komentara 2

TR
trabant7
21:24 07.09.2018.

Klinika za tumore je nažalost najlošija ustanova za liječenje karcinoma u Zagrebu.

MA
malena1983
11:56 13.09.2018.

Molim argumente, znam žene koje su se tamo lijecile i prije 15 god i žive su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije