Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost za druge?

Istraživanje otkrilo kako ispijanje kave može štetiti okolišu

Kava
Thinkstock
10.06.2017.
u 11:50

Istraživači nisu mogli vjerovati....

Nova studija pokazuje kako navika ispijanja kave šteti ljudskoj okolini. Naime, naš organizam ne može procesuirati sav kofein pa se višak izbacuje kroz urin. Urin zatim dolazi u zemlju i u kontakt sa životinjama.

Istraživanja su dokazala kako su životinje koje su izložene kofeinu pod velikim stresom, a osim osjećaja nervoze, njihov DNK podložan je mutiranju.

Stručnjaci koji su proveli studiju, piše Daily Mail, nisu mogli vjerovati da fekalije mogu dospjeti do širih područja, no prema uzorcima shvatili su kako kofein lako stiže do ruralnih predjela i ugrožava životinje.


Komentara 2

DO
dopizdilomi
12:15 10.06.2017.

Nitko još nije izradio studiju o štetnosti izbora, lobiranja i izlaganja plakatima političkih stranaka na okoliš i psihu životinja. Vjerujem da bi rezultati bili porazni za životinje.

Avatar davcro
davcro
16:18 10.06.2017.

koja idiotarija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije